Rouwkaarten

Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt een uitgebreide collectie rouwdrukwerk. Naast een kleine standaard collectie beschikken wij over uniek en exclusief rouwdrukwerk dat door onszelf is ontwikkeld. Er staan o.a. markante gebouwen, locaties en landschappen op uit het gebied tussen Stad tot Wad. Daarnaast is er door ons een speciale collectie gemaakt voor jongeren, kinderen, baby’s en te vroeg geborenen.

De laatste kaart moet persoonlijk zijn

Of het nu gaat om een kaart bij geboorte, trouw of bij rouw: allemaal worden ze meestal bewaard. Ze hebben emotionele waarde. Die emotionele waarde geldt zeker voor degenen die de kaart versturen. Daarom moet de laatste kaart persoonlijk zijn vinden wij. Het maakt daarbij niet uit of het om een traditionele of een naar wens gemaakte kaart is. 

Al onze ontwerpen van rouwkaarten zijn heel gemakkelijk aan te passen met uw eigen foto's en teksten. Daarnaast maken we persoonlijk rouwdrukwerk naar wens, vaak ook met foto's die de nabestaanden ons meegeven. Uit onze collectie Jongeren en kinderen©. Rouwkaart Rode rozen. Van links naar rechts: omslag boekje afscheidsplechtigheid, rouwkaart, advertentie en bedankkaart in dezelfde stijl. Foto, teksten en lettertype zijn voorbeelden.

Het vormgeven van de rouwkaarten doen we in eigen beheer en we maken gebruik van moderne printfaciliteiten. Daardoor zijn we snel en flexibel in het uitwerken van de teksten en het leveren van het rouwdrukwerk.

Rouwkaarten & milieu

Is het op de hoogte brengen van een overlijden met een e-mailbericht milieuvriendelijker dan het versturen van een rouwkaart? Dat is een lastige vraag. Internet is verantwoordelijk voor 2% van het totale energieverbruik en het gebruik van digitale technologie groeit razendsnel. Voor rouwkaarten geldt: hoe zwaarder het papier, hoe groter de invloed op het milieu. Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt mensen die liever geen rouwkaarten versturen de mogelijkheid van een Herdenkingsplek. Daarnaast wordt al ons eigen rouwdrukwerk gemaakt op Biotop papier. Biotop papier is FSC gecertificeerd: het is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. Het bedrukken van de kaarten doen we zelf. De digitale printer werkt met LED in plaats van laser technologie. Hierdoor wordt slijtage van onderdelen beperkt en energie bespaard. De gebruikte toners en andere supplies gaan voor hergebruik retour naar de leverancier.

Condoleancekaartjes en herinneringsdoos 

condoleancekaartje, passend bij rouwkaart Achter diek© De condoleancekaarten en herinneringsdoos zijn een initiatief van ons. Het is onze ervaring dat mensen het vaak moeilijk vinden om ter plekke een persoonlijke boodschap in het condoleanceregister te zetten. Er is niet genoeg ruimte om te schrijven wat je wilt, er staan mensen achter je te wachten of je kunt de juiste woorden niet vinden.

Daarom hebben we de condoleancekaartjes bedacht. Deze worden tegelijk met de rouwkaart meegestuurd. Thuis kan er iets persoonlijks opgeschreven worden. In plaats van het traditionele condoleanceregister staat er bij de uitvaartplechtigheid een herinneringsdoos, waar de kaartjes in gedaan worden. Omdat mensen de kaarten thuis in alle rust kunnen invullen, kunnen ze de tijd nemen om hun gevoelens goed onder woorden te brengen. Voor de nabestaanden zijn de kaartjes een bron van troost.

In de voorbeeld Herdenkingsplek staat onze rouwkaart Achter diek, waar het condoleancekaartje bij past. Foto en teksten op de rouwkaart zijn voorbeelden.

Alles bijpassend

Overlijdensbericht in de krant

Wilt u een overlijdensadvertentie in één of meerdere kranten plaatsen? Wij zorgen ervoor dat de advertentie in dezelfde stijl als de rouwkaart wordt opgemaakt en regelen de plaatsing voor u. Ook als andere familieleden of belangstellenden een advertentie willen plaatsen als steunbetuiging naar de familie, kunnen wij dat regelen. Wij zorgen ervoor dat deze bij de overlijdensadvertentie van de familie komt te staan.

Omslag voor afscheidsboekje en bedankkaart

Naast het opmaken en drukken van rouwkaarten en het maken van de advertenties, maakt Uitvaartzorg van Stad tot Wad ook de dankbetuigingen, liturgie of alleen de omslag voor het boekje van de afscheidsplechtigheid voor u.

Alles uiteraard in dezelfde stijl als rouwkaart en condoleancekaartje. Zo ontstaat er één geheel.

Een selectie van onze eigen rouwkaarten: Uit onze collectie Bloemen en dieren©. Rouwkaart Vergeet me nietje. Foto, tekst en lettertype zijn voorbeelden.

 

Bekijk hier een deel van de serie 
'Rondreis door 't Hogeland'
 

Bekijk hier een deel van de serie  
'Bloemen en dieren'
 

Bekijk hier de rouwkaarten voor   
jongeren en kinderen
 

Bekijk hier de rouwkaartjes voor  
baby's en te vroeg geborenen

 

Wilt u meer informatie over ons rouwdrukwerk? Vraag gerust naar de mogelijkheden.