Herinnering

herinnering
is
woorden
horen


herinnering
is
beelden
zien


mijn oren
en mijn ogen
in
het diepste
van
mijn ziel


jij was me lief


ik wil jou blijven horen
ik wil jou blijven zien


met
mijn ogen
en
mijn oren
in
het diepste
van
mijn ziel


Oeke Kruythof

 
 
 
 
 
 
 
 

Samen blijven herinneren

Herdenkingsplek.nl is een digitale gedenkplek waar nabestaanden hun dierbare kunnen herdenken. Het is een eerbetoon aan de overledene; een plek waar herinneringen worden samengebracht. Met woorden, foto’s of door een kaarsje te branden.

Een eigen herdenkingsplek

Voor de overledene wordt een eigen herdenkingsplek gemaakt, waar nabestaanden hun dierbare kunnen herdenken met foto’s, persoonlijke verhalen en het branden van kaarsjes.

Om een Herdenkingsplek te vinden vult u bovenaan in het vak 'Naam van overledene' de naam in. Op die Herdenkingsplek kunt u uw bericht achterlaten en/of een kaarsje aansteken. 

Hieronder kunt u een voorbeeld van een Herdenkingsplek bekijken. 

Bekijk hier een voorbeeld Herdenkingsplek  >>

Dit voorbeeld is bedoeld om de mogelijkheden te laten zien. Alle persoonsgegevens, data, teksten en foto’s die in dit voorbeeld gebruikt zijn hebben dan ook op niemand persoonlijk betrekking.

Om (met elkaar) te delen

  • Nabestaanden kunnen op de rouwkaart en/of het overlijdensbericht attenderen op de herdenkingsplek en uitnodigen om een herinnering achter te laten of een kaarsje aan te steken. En op hun eigen social media het website-adres van de herdenkingsplek delen.
  • Familie, vrienden, buren of collega's kunnen vervolgens een condoleance plaatsen, over hun eigen mooie herinneringen aan de overledene schrijven of een kaarsje branden. Ook zij kunnen de herdenkingsplek direct delen via facebook, twitter, e-mail of whatsapp.

Zo ontstaat er een liefdevolle herdenkingsplek voor de overledene, met troostvolle reacties voor de nabestaanden: een plek waar herinneringen worden samengebracht.

Bekijk hier alle herdenkingsplekken  >>

Om te geven

Het is ook een plek om te geven:

  • Bezoekers van de herdenkingsplek hebben de mogelijkheid om op een eenvoudige manier rouwbloemen te bestellen en te laten bezorgen. 
  • Regelmatig komt het voor dat er bij een uitvaart gevraagd wordt een donatie te doen aan een Goed doel. Die mogelijkheid is er ook op de herdenkingsplek. Met een aantal Goede doelen die hun maatschappelijke betrokkenheid in de provincie Groningen tonen, zijn hierover afspraken gemaakt. Daarnaast zijn er uiteraard ook landelijk bekende organisaties waar een donatie aan geschonken kan worden.

Meer weten over de goede doelen? Klik hier  >>