Keuzevrijheid

U bent niet verplicht om te kiezen voor de uitvaartondernemer die uw uitvaartverzekering voordraagt. Bij elke uitvaartverzekering heeft u vrije keuze in de uitvaartverzorger. U kunt daarom altijd gebruikmaken van de diensten van Uitvaartzorg van Stad tot Wad, waar u ook verzekerd bent.

Bekende uitvaartverzekeringen

Waar u de verzekering ook heeft afgesloten: wij kunnen de uitvaart verzorgen. We werken daarbij samen met alle verzekeringsmaatschappijen, waaronder:

  • Ardanta (Aegon, Axent)
  • DELA
  • Lifetri (voorheen Klaverblad en Nuvema)
  • Monuta
  • Nationale Nederlanden
  • Twenthe
  • Yarden

 

Goed om te weten: onder de streep zijn we meestal goedkoper dan bij de uitvaartverzorger die uw verzekeraar aanbiedt. Dat komt onder andere omdat we onze kisten rechtstreeks bij de producent inkopen en we het rouwdrukwerk in eigen beheer doen. Liever het zekere voor het onzekere? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan met daarin een specificatie van de kosten.

Wat keert mijn verzekering uit? 

Het bedrag dat uw verzekeraar uitkeert, hangt af van het type verzekering. In de basis zijn er drie twee soorten uitvaartverzekeringen: een geldverzekering en een uitvaartverzekering in natura. Daarnaast kunt u lid zijn van een uitvaartvereniging. Hieronder leest u meer over het type verzekering en dekking.

Geldverzekering

Bij een geld- of sommenverzekering wordt het verzekerde bedrag helemaal uitgekeerd. Dit type verzekering heeft geen beperkingen bij uw keuze van uitvaartverzorger. Dus als u gebruikmaakt van onze diensten, ontvangt u de volledige dekking. 

voorbeeld van een traditionele, stijlvolle uitvaart - fotoserie© Nicolaaskerk Oldenzijl

 

Verzekering in natura

Bij een verzekering in natura selecteert de verzekeraar de uitvaartverzorger. Wist u dat u altijd bij ons terecht kunt, ook als de uitvaartverzekeraar ons niet heeft aangewezen? Elke verzekeraar stelt namelijk een verzekerd bedrag vast, dat u bij de uitvaartverzorger van uw eigen keuze mag besteden. Als wij de uitvaart verzorgen, vertellen we wat u voor dat bedrag mag verwachten. Hebt u aanvullende wensen? Dan krijgt u een overzicht van de meerkosten. 

Kiest u toch voor de verzekeraar die de uitvaartverzekering selecteert? Houd er dan rekening mee dat aanvullende wensen altijd meerkosten met zich meebrengen. De ervaring leert dat onze tarieven lager zijn dan verzekeraars met een eigen uitvaartonderneming. En omdat we niet verbonden zijn aan een verzekeraar, geven we 100% onafhankelijk advies.

Ledenkorting bij uitvaartvereniging

Als lid van een uitvaartvereniging heeft u recht op korting wanneer u voor de aan de vereniging verbonden uitvaartverzorger kiest. Toch kunt u ervoor kiezen om de uitvaart door Uitvaartzorg van Stad tot Wad te laten verzorgen. Het bedrag dat de uitvaartvereniging uitkeert wordt dan misschien lager, maar dat wil niet zeggen dat het totale bedrag van de uitvaart hoger uitvalt. 

Vrijblijvend gesprek

Wilt u meer weten over de kosten van een uitvaart of uw (aanvullende) uitvaartverzekering? Vraag gerust een geheel vrijblijvend gesprek aan. Dan ontvangt u zo snel mogelijk een heldere, volledige uitleg. Daarmee kunt u een weloverwogen keuze maken. 

Neem direct contact met ons op

 

Veelgestelde vragen


Veel gestelde vragen

Bestaande verzekering

Mag ik zelf een uitvaartverzorger kiezen?

Moet ik meer betalen als ik kies voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad?

Ik ben niet verzekerd. Wat nu?

Wie betaalt de uitvaart?

Waarom moet ik bijbetalen terwijl ik verzekerd ben?

Wat gebeurt er als ik onvoldoende verzekerd ben?

Nabestaanden vertellen

Alles als zeer goed ervaren

Alles als zeer goed ervaren

Wij hebben alles als zeer goed ervaren. Overal is rekening mee gehouden. 
Lees meer..
 
Niet moeilijk om te kiezen voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Niet moeilijk om te kiezen voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Voor ons was het niet moeilijk om te kiezen voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad.  De respectvolle benadering, het m…
Lees meer..
 
uitvaart