Er branden 17 kaarsjes

Deel deze herdenkingsplek

En laat anderen weten van het bestaan van deze pagina

De herdenkingsplek van:

Agnes Henderika de Winter-Smits ( Agnes )

* 27-07-1929 - 06-04-2021

Bedroefd, maar dankbaar voor alles wat zij voor ons heeft betekend,
is van ons heengegaan onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overoma.


Sinds 5 maart 2010 weduwe van Kees de Winter.


“Voor altijd samen.”

Samen herinneren

Lieve neven en nichten

Wat vond ik het altijd gezellig om bij jullie in Oudeschip te komen. Ik voelde mij altijd welkom en jullie moeder was altijd heel gastvrij en belangstellend. Wat hebben we veel gespeeld in de schuur en in de tuin (tikkertje aan de paal..) En vooral het notenschieten met pasen was altijd erg gezellig. En toen we een keer met de boot naar Borkum waren en we allemaal een beetje zeeziek waren, en ik voorstelde om met de trein terug te gaan, hebben we daar nog jaren hartelijk om gelachen...

Lieve tante Agnes

Beste Jan, Alfred, Erna, Kees, Margret en Erik, ik heb hele mooie herinneringen aan jullie moeder. Zo vaak heb ik bij jullie gelogeerd en dan was het altijd feest. Heerlijk spelen bij jullie in de schuur en in de tuin. Als tante Gre er was, knutselden we van alles aan elkaar. En jullie moeder rook altijd zo lekker. Toen ze bij me kwam op ziekenbezoek, geurde het naar bloemetjes, heerlijk vond ik dat. Ze was altijd heel zorgzaam en attent, nooit vergat ze op de verjaardagskaart de leeftijd erbij te zetten;-) Wat was jullie moeder een hartelijke, lieve en gezellige tante.

Hallo neven en nichten,

Als ik aan jullie moeder denk, denk ik het eerst aan hoe enorm zorgzaam ze was. Dat komt omdat het eerste dat mij te binnen schiet, ons bezoek (Daan Goense, Jan Goense en ik) aan Groningen was, voor de receptie van de bruiloft van Johan en Anja op 09-11-1990. Wij zijn daar heen gegaan, hebben de volgende dag nog wat familie bezocht en we sliepen bij jullie. S'avonds was er een schuurfeest (ik dacht ergens in 't oldambt) waar we met Erik (en Kees??) naar toe zijn geweest. Na het schuurfeest kwamen we s'nachts thuis op de boerderij en bij binnenkomst stonden er taartjes op de keukentafel (die echt voor ons waren ) wat mij wel verwonderde omdat dat bij ons thuis niet echt een gebruik was (na een schuurfeest bedoel ik). Bij navraag was dat bij jullie kennelijk ook niet zo. Dit blijft me nog altijd bij (en wordt natuurlijk nog weleens opgehaald als we het over "vroeger" hebben) en vond ik toch wel een typerende actie van jullie zorgzame moeder.

Lieve herinnering

Vanuit het schoollokaal in Oudeschip keek ik uit op de Buitenweg. Daar stond de boerderij van de Winter. En in het klaslokaal mocht ik vanaf 1965 lesgeven aan Jan, Alfred en Erna. Jullie ouders waren betrokken mensen en ik herinner me de keer dat ze me uitnodigden om de eerste communie van Alfred bij te wonen. En nu ik de foto van jullie moeder zie denk ik: wat waren jullie bevoorrecht met zo'n moeder en zo'n vader.

Lieve familie

Een leven lang ken ik jullie moeder. Mijn moeder ging met mij op kraambezoek bij jullie moeder toen Margret 9 dagen later werd geboren! Wat heb ik vaak bij jullie in Oudeschip gelogeerd! Ook was tante Gre er regelmatig als ik er was. Dan deden wij heel veel spelletjes en waren je moeder en zij altijd samen bezig. Jullie moeder kon het altijd gezellig maken met koffie drinken en wat lekkers bakken. Ik heb nog wel een kleine trauma overgehouden van stamppot appels (haitebliksem) eten bij jullie! Ik lust bijna alles maar dit kon ik haast niet weg krijgen. Je moeder schepte alle borden op en best vol! Ik durfde natuurlijk nooit te zeggen dat je dat niet lustte. Ik heb het met hele lange tanden altijd opgegeten, maar nooit tegen haar gezegd. De laatste jaren heb ik haar regelmatig bezocht in De Mieden. Het was altijd goed en gezellig bij haar. Ze raakte niet uitgepraat over al haar kinderen en kleinkinderen en over de tijd op de boerderij in Oudeschip. Ze was een lieve, hartelijke en gastvrije vrouw. Jullie mogen trots op haar zijn.

Groet Margriet Schalk - Wierenga