Er branden 24 kaarsjes

Deel deze herdenkingsplek

En laat anderen weten van het bestaan van deze pagina

De herdenkingsplek van:

Jaap de Winter ( Jacob )

* 05-02-1936 - 11-11-2020

En toen was het stil...


Wij zijn verdrietig dat na een mooi en fijn leven en een periode van ziek-zijn onze dankbare vader, schoonvader en opa is overleden.


We hadden je graag dit ziekbed bespaard,
maar je hebt het aanvaard, al viel dat soms niet mee.

Samen herinneren

Herinneringen Jaap en Jo.

Beste Familie, allereerst gecondoleerd met het overlijden van jullie Vader,Schoonvader en Opa. Wij hebben hele goede herinneringen aan Jaap en Jo.Wij gingen bij elkaar op visite of na de kerk op de koffie,waarbij we op een keer tot de ontdekking kwamen dat we dezelfde wijn handelaar hadden. Jaap was een man om heel gemakkelijk een diepgaand gesprek te hebben o.a. over hun drie dochters en één boerderij,over kerk en geloof praten wij ook, wij dachten een beetje dezelfde richting , "geloof moet je ook maar geloven",maar brengt wel gemeenschapszin. En uiteraart werd het Lief en Leed van elkaar bepraat. Vanuit ons gevoel, "het klikte tussen ons"
Toon en Joke Stoop.
Veel sterkte.

Ome Jaap en tante Jo

Vroeger toen wij allemaal nog jong waren zochten mijn ouders met ons kinderen regelmatig Groningen op. Ik herinner me dit als gezellig.
Ook veel herinneringen aan de vele familie bijeenkomsten, feestjes en begrafenissen.Dan zag je elkaar. Wat ik ook erg leuk vond is de reis naar Duitsland en Berlijn met een bus die bij ons op de boerderij vertrok en bijna de hele familie Remijn en Nijsten bij was. Een super gezellig tripje en niet alleen over het boerenleven gepraat maar ook veel over andere dingen.
Gezellig.

Herinnering

Onze ouders waren goede vrienden en was je voor ons oom Jaap. Gezellig op zondagmiddag bij elkaar op visite en spelen op zolder. In de zomer met verschillende gezinnen een dag naar Schiermonnikoog. Op de lagere school kwamen Marjan en ik bij elkaar in de klas en werden we vriendinnen.
Later toen we volwassen waren was het geen oom meer maar Jaap de Winter of gewoon Jaap. Kwamen we elkaar tegen dan was er altijd interesse voor ons wel en wee, op de boerderij en onze kinderen. Jaap was een fijn, sociaal mens met een positieve belangstelling voor alles en iedereen.
Marjan, José, Annet en familie, veel sterkte in de komende tijd.

Christine en Johan Vermuë-Bos

Afscheid

Aan de families van Marjan Jose Annet

En toen kwam het bericht binnen dat Ome Jaap was overleden. Bedroefd van dat nieuws denken we terug aan
de fijne momenten met hem want hij had altijd belangstelling voor iedereen. Voor ons was het dan ook echt een verrassing dat ze ons opzochten in Brasil. Inmiddels al weer een tijd geleden.
Ook hier zag je ze genieten van de gewone dingen rond ons heen. Dingen vergelijken van vroeger en nu en dan kon Ome Jaap dat zo smakelijk vertellen.
Ome Jaap en Tante Jo waren agrariers in hart en nieren
maar met een open hart voor iedereen.
Marjan Jose Annet en jullie Families Gecondoleerd met het overlijden van jullie Vader Schoonvader en Opa.
Sterkte hier mee.
Bedankt voor de organisatie van de livestream.
Zo mochten we er toch bij zijn ondanks de afstand

Beste familie,

Vanaf het moment dat jullie ouders vanuit Zeeland naar Groningen zijn gekomen, troffen wij ze elke week bij de kerk. Hierdoor hebben wij al heel lang een mooie en dierbare vriendschap gehad. Door de jaren heen hebben wij heel veel herinneringen gemaakt. Zoals: koffiebezoekjes, autoritjes door de provincie en vele kaartmiddagen. Wij vonden (kaartclub) het ook erg leuk en waardevol dat hij bij ons ging kaarten.
Wij zullen zijn gezelligheid en aanwezigheid erg gaan missen!
Wij wensen jullie veel sterkte met dit verlies.

Bernard en Jo Wierenga - Geling

Lieve dochters, schoonzonen en kleinkinderen,

Sinds mijn jeugd komen mijn ouders en jullie ouders al bij elkaar! Wij kwamen soms op een zondagmiddag bij jullie op bezoek in Oosternieland. Wij mochten dan spelen op jullie spannende zolder, wat vond ik dat een geweldige plek! De gezelligheid die jullie ouders gaven in onze jeugd was altijd heel warm en gastvrij!
De afgelopen jaren ben ik jullie vader regelmatig tegen gekomen bij de kerk. Altijd erg geïnteresseerd in ieders bestaan. Hij had een rustige en warme uitstaling en een plezierig karakter.
Jullie zullen hem erg gaan missen.
Heel veel sterkte met elkaar.

Afscheid

Beste dochters, schoonzonen en kleinkinderen van de heer de Winter.

We willen jullie sterkte wensen met het verlies van jullie vader of opa. Een generatie opgeschoven. Herinneringen die komen en gaan. Sterkte met het verlies

Ome Jaap

Als ik denk aan ome Jaap dan zie ik de glimlach op zijn gezicht en denk aan de enorme gezellige sfeer. Vroeger gingen we regelmatig richting het hoge Noorden, ik denk niet dat je een grotere afstand af kunt leggen binnen Nederland. Wat vonden wij dat altijd erg leuk en voelden ons er zo welkom. Ook oma Nijsten namen we vaak mee. Dan werd er gekaart met zijn allen en grapten we altijd dat je via de spiegels van oma in de kaarten van de ander in kon kijken. Gewoon zoveel gezelligheid, ook de lange wip in de schuur weet ik me nog goed te herinneren. We zijn zelfs een keer met ome Sjef en tante Riet in de zomer met de vouwwagen bij jullie geweest. Toen zijn we samen naar Ameland geweest en daar met zijn allen op de tandem. Wat hebben we toch altijd veel gelachen. Ook de kerst werd vaak bij jullie gevierd. Dan mochten wij laat opblijven voor de nachtmis, erg spannend. Daarnaast ook niet te vergeten de vakantie in Frankrijk waarbij jullie in de voortent sliepen. Wat een lol ondanks de enorme regenval. Ome Jaap nam geen kaartje bij de tolweg want hij moest toch immers niet meer eten. Dat verhaal blijft me altijd bij. Ome Jaap, altijd gezellig en geinteresseerd! Ome Jaap, ik ga je missen! De hemel is een ster rijker, doe je de groetjes aan tante Jo? xxx Josetta

herinneringen

Als kind was ik al veel bij jullie thuis, tijdens de vele bezoekjes van onze ouders. Ik weet nog dat we tijdens een spelletje verstoppertje per ongeluk de kadootjes van sinterklaas vonden. Ook tijdens de logeerpartijtjes bij jullie, waar we samen hutten bouwden of een hele fietsbaan in de schuur maakten. Spelen op de zolder waar iedereen zijn eigen bedrijf had. Wat een mooie tijd was dat!
Ik heb goede herinneringen aan jullie vader. Altijd voelde ik me welkom en ook later, als we elkaar zagen tijdens bezoekjes of feestjes, was hij belangstellend en kon hij mooie verhalen vertellen over vroeger. We zullen hem allemaal missen. Veel sterkte voor de hele familie.

herinneringen

Ik weet niet anders dan dat onze en jullie ouders bevriend met elkaar zijn. Tot op laatst.
De vele bezoekjes via de ouders, later heb ik met jullie vader in het VVA bestuur gezeten en spraken we elkaar geregeld na de viering bij de kerk.
Jullie vader toonde oprecht interesse en had altijd belangstelling voor de boerderij en de gewassen. Wanneer er wat te vieren was op Lutjebosch en hij was te gast dan kon hij daar enorm van genieten.

Wij bewaren goede herinneringen aan hem.
Wij wensen jullie voor nu en de komende tijd heel veel sterkte. Een centrale plek is er nu niet meer, een generatie is heengegaan.

Een meelevende groet,
Geert en Marja

(foto is bij de kaartclub genomen in 2016 tgv zijn 80ste verjaardag)

over Jaap

Wij hebben hele mooie herinneringen aan Jaap en Jo. Het was een heel eind rijden naar de hoge Noorden. Daar wachtte steeds een hele warme ontvangst. Wij vonden het ook altijd leuk als bij ons op bezoek kwamen. Jaap had altijd genoeg verhalen. Hij lustte graag mossels dus dan werden er lekkere mossels gegeten.
Ook herinner ik mij het kampeerweekend in Verdun in Noord Frankrijk. Jaap met Jo en de kids in een tent en zo ook de familie Sjaak en Tiny Boonman. Ondanks de vele plensbuien een heel mooi weekend.
We vinden het heel erg dat we geen afscheid kunnen komen nemen (vanwege mijn chemokuur en ook door de risico's van corona. Gelukkig hadden we laatst een telefoongesprek met Jaap.
We zullen hen missen

ome Jaap


Voor ons stond ome Jaap voor een plek waar je altijd welkom was en waar je gelijk een gezellig gevoel bij kreeg.

Als kind vonden wij het een feest als wij naar Groningen gingen, naar onze ome Jaap en tante Jo die al gelijk bij het binnenkomen in de handen aan het wrijven waren en ons een hartelijk welkom heette.
Wij hebben zelf een keer op de camping de Winter gestaan met heel de familie.

Wij willen jullie heel veel sterkte wensen met het grote verlies van jullie vader / opa / oom

herinnering

Als ik aan Jaap denk, denk ik aan de vele keren dat we elkaar ontmoet hebben. Meestal was dat op de boerderij van onze kinderen, waar we soms wat konden meehelpen, samen gingen koffiedrinken en waar we veel familiefeestjes hebben gevierd. Ik vond Jaap een fijne collega en zal hem erg missen.
Veel sterkte voor de familie.

Herinnering aan Jaap

Mijn herinnering aan jullie vader en opa....
Wij hebben elkaar leren kennen op de 4 jarige landbouwschool op ‘s Heerenhoek. Hij kwam van ‘s Heerenhoek en ik van Ovezande. Wij hebben vast wel wat geleerd ,maar ook veel gezelligheid gehad en vaak gelachen. Het hoofd van de school heette Duijvensteijn. Als hij ons dan een vraag stelde en het antwoord kwam niet snel genoeg, zei hij steevast “ Jullie hebben de klok wel horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt”. Die 4 jaar was voor ons een hele leuke tijd, waar we het nadien nog vaak over gehad hebben.

Jaap is naar Groningen gegaan en ik ben in Ovezande gebleven op het ouderlijk fruitteeltbedrijf. Wij zijn elkaar dus een hele tijd uit het oog verloren.

Onze dochter Annemiek is met haar man en kinderen in Uithuizen terecht gekomen. En heeft daar op een gegeven moment Jaap ontmoet bij de kerk. En zo is het contact , na al die jaren, weer hersteld. We hebben hun verschillende malen bezocht in Uithuizermeeden en dan kwamen de leukste verhalen weer boven van vroeger. Ook bezochten ze verschillende keren ons.
Het was altijd heel gezellig.

Van Annemiek hoorde we dat zijn gezondheid aan het afnemen was, maar uiteindelijk kwam zijn overlijden voor ons toch nog onverwachts. We wensen jullie veel sterkte toe met het verlies van jullie vader en opa.

Jaap en Jacqueline van ‘t Westende

Herinneringen

Als kind woonde ik naast de Winter van Bungalow, zoals wij de buren noemden. Toen Marjan geboren was kwam ik samen met mijn zus Anja graag naar de baby kijken. Later kwamen we wel eens spelen, we waren altijd welkom en het was gezellig.
Met mijn ouder was het gebruikelijk 's winters over en weer een bezoek af te leggen. Ook nadat mijn ouders naar Uithuizen gingen bleef het contact.
Voor en praatje over de sloot met mijn vader was altijd even tijd. Toen deed hij eens een mooie uitspraak: Als je een mooie machine/werktuig ziet (die je wel wil) moet je tegen de buurman zeggen dat hij hem moet kopen, dan kun je hem lenen!
Wij herinneren jullie vader en opa als een vriendelijke, betrokken man die ook zijn emoties durfde tonen.
Hij zal door jullie erg gemist worden, koester de herinneringen.
Wij wensen jullie veel sterkte.
Meelevende groet,
Klaas Jan en Martha Kolhorn-Mulder

herinnering aan Ome Jaap

Ome Jaap een gezellige oom die veel liefde voor het boerenleven had waar ik vele goede herinneringen aan heb, van het aardappels sorteren in oudeschip tot vele verjaardagen waar jullie altijd waren. Ik ben dankbaar dat ik altijd jullie petekind heb mogen zijn. Ome jaap kon altijd vele dingen mooi verwoorden, toen ik de laatste keer aan hem vroeg hoe gaat het ermee was zijn antwoord, Het gaat wel goed maar ik zit wel in het vierde kwartaal. We wensen Marjan, Jose en Annet en familie veel sterkte met dit verlies Erik en Gerda de Winter

Dierbare herinneringen

Het huwelijk van Ome Jaap & tante Jo is voor mij een heel bijzondere herinnering omdat ik destijds, in juni 1963, één van de 2 bruidsmeisjes mocht zijn.
Tijdens hun 50-jarig durend huwelijk hebben we vaak mogen genieten van hun gastvrijheid. Begin jaren 70 was onze vakantie één keer per 2 jaar een reis van Zeeland naar Groningen met o.a. verblijf in Oosternieland. Ook daaraan prachtige herinneringen met een gezellige oom & tante; de mannen gingen 'boeren' en de vrouwen naar de Menkemaborg.
Tussen 1987 en 2002 was een periode dat we Ome Jaap & tante Jo weer wat vaker ontmoeten vanwege de boerderij in Oudeschip.
Jaap, altijd belangstellend en geïnteresseerd.
Marjan, José en Annet en familie, een groot gemis en we wensen jullie veel kracht om het verlies van jullie (o)Pa te verwerken. Hartelijke groet, Ad & Ineke van Dongen-Steijn

"Overbuurman"van de boerderij

Jaap de Winter,
Wij gaan Jaap herinneren als een zeer vriendelijke en altijd geïnteresseerde man met een duidelijke mening!
We kwamen af en toe een keertje bij hen op bezoek op de boerderij en later in Uithuizermeeden. Ook nadat Jo kwam te overlijden nodigde hij ons nog uit, met name als hij jarig was geweest. Hij had dan alles goed voor elkaar, met lekkere hapjes enz. Hij was een goede gastheer! Ook kwam hij graag eens bij ons op een zondagmiddag, hij raakte nooit uitgepraat wij vernamen dat hij ervan genoot.
Jammer voor hem dat hij de laatste jaren alleen verder moest zonder zijn Jo, maar hij redde zich best!
Marjan en Annet in de buurt, waar hij op terug kon vallen als het moest. José en gezin in Canada, waar hij ook vaak op bezoek is geweest en waar hij dan van vertelde.
Op de knieën in de groentetuin bij Marjan, daar was hij veel mee bezig. Hij moest altijd wat te doen hebben naar ons idee.
Jullie allen gaan hem missen en daarbij wensen we jullie veel sterkte!
Een meelevende groet:
Andrea en IJzebrand Rijzebol

Herinnering aan oom Jaap

Wij herinneren oom Jaap als een warme, hartelijke man. Altijd in voor een praatje. Door de afstand zagen we elkaar niet veel maar als we elkaar zagen was dat altijd gezellig. Vroeger gingen we samen met mijn ouders 1 keer in de 3 of 4 jaar naar Groningen. Een paar dagen logeren, in het grote bed op zolder. Daar hebben we fijne herinneringen aan, bij jullie heerste altijd een gemoedelijke sfeer. Vorig jaar oktober ben ik nog samen met mijn ouders en zus bij oom Jaap op bezoek geweest. Bij binnenkomst stonden in de keuken keurig de kopjes en schoteltjes klaar met daarnaast de bordjes met een tompouce erop. Hij had zijn eigen tompouce al opgegeten want wij waren 10 minuten later dan afgesproken. Op zich kwam dat wel goed uit want terwijl wij probeerden de tompouce netjes op te eten kon hij mooi vertellen. Trots liet hij het huis zien en de tuin die hij nog steeds zelf onderhield.

De laatste jaren ging oom Jaap wat vaker naar Zeeland en logeerde dan of bij Lau en Jo of bij mijn ouders. Dit vonden mijn ouders trouwens altijd gezellig. Iedere keer zei hij “dit was vast de leste keer”. Afgelopen zomer was dan echt de laatste keer dat hij Zeeland was, samen met Annet en Marjan.

Marjan, José en Annet; wij wensen jullie sterkte toe en koester de mooie herinneringen aan jullie vader.
We denken aan jullie.

Herinneringen aan Ome Jaap

Als ik aan Ome Jaap denk...

-Een oom die oprecht hield van het buitenleven en het boerenleven.
-De gezellige tijd vroeger op de boerderij in Oosternieland en in Oudeschip.
-Waar ik, doordat we dezelfde leeftijden hadden, samen kon opgroeien met de 3 nichtjes bij Tante Jo en Ome Jaap.
Veel leuke herinneringen aan de vele logeerpartijen bij elkaar.
-Een warme en een gezellige oom.
-Die vele bezoekjes aan moeder in "de Mieden" heeft gedaan voor de gezelligheid, het ruilen van de Libelle en de Boerderij, en er gewoon even voor mam wou zijn. Geweldig!
Het is meerdere keren gebeurd als ik mam op zaterdag ging bellen dat Ome Jaap er ook was. Ook konden we samen dan even bijpraten. Nooit was het stil.
-Toen we vorig jaar juli in Nederland waren hebben we hem bezocht en bij hem thuis onder het genot van een kop koffie een leuke tijd gehad.
Fijne herinneringen komen boven bij het denken aan Ome Jaap.

Marjan, José, Annet en jullie gezinnen...Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Ook al zijn we ver overzee, in gedachten leven we met jullie mee!

Ome Jaap

Als ik aan mijn eerste herinneringen denk, moet ik vele jaren teruggaan in de tijd. Na een lange reis kwamen we aan bij een nieuw gebouwde bungalow die voor een grote oudere boerenschuur stond. De boerderij lag erg afgelegen in een stille noordelijke uithoek van Groningen. Als kind werd je in die tijd niet erg betrokken bij de gesprekken maar wat me erg bij is gebleven dat er in het gezin van ome Jaap en tante Jo een prettige en hartelijke sfeer hing. Later heb ik sporadisch op familie feestjes wat gesprekken met ome Jaap mogen voeren. Dat bevestigde het beeld wat ik als kind al aanvoelde dat ome Jaap en erg betrokken en gevoelige man was. Ik zal altijd warme herinneringen aan hem bewaren.
Ik wens de familie veel sterkte toe, ook namens Mariette.

Herinnering aan Ome Jaap

Wij herinneren hem als een warme, gezellige en gastvrije oom, waarbij een gesprek nooit stil viel.
Wij zijn afgelopen zomer nog bij hem geweest en hebben even gezellig bij zitten kletsen.
Wat we enorm in hem hebben gewaardeerd, is dat hij met regelmaat onze moeder bezocht heeft in "de Mieden".
We hebben dat gelukkig ook nog aan hem zelf kunnen vertellen. Namens de familie daarvoor erg bedankt.

Wij wensen jullie veel Sterkte toe met het verlies van jullie vader/schoonvader en opa.
Adri en Erna Boonman.

Herinnering aan ome Jaap

Wij herinneren ome Jaap als een vriendelijke oom die, als hij in Zeeland was, ook bijna altijd even bij ons langs kwam. Hij praatte dan honderduit over de boerderij maar zeker ook over alle andere belangrijke dingen in zijn leven. Ook had hij het vaak over tante Jo, dan had hij het weleens even moeilijk. Deze zomer is hij ook nog bij ons geweest samen met Marjan en Annet. Daar hebben we met zijn allen enorm van genoten. Op dat moment hadden we niet verwacht dat het daarna zo snel zou gaan. Heel veel sterkte met dit verlies.
John en Jozien de Winter

Herinnering

Anneke haar eerste herinnering aan jullie vader is dat we samen in de oudercommissie van de basisschool zaten. Het was een aangename man, we kwamen elkaar niet vaak tegen totdat Anneke bij jullie moeder in de tuinclub kwam. De klik was er meteen ook met jullie moeder. Wat had ze een lief gezichten haar rustige manier net als je vader,
Het leuke van jullie beide ouders was dat ze beide hun Zeeuwse tongval hielden vooral bij Anneke zeer bekend, woonde tegen Zuid-Beveland aan.
Het is fijn om een vader te hebben gehad die bij zovelen geliefd was.
Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
Geert en Anneke Veenstra- Rijk