Er branden 17 kaarsjes

Deel deze herdenkingsplek

En laat anderen weten van het bestaan van deze pagina

De herdenkingsplek van:

Jan de Jonge ( Uithuizen )

* 14-03-1953 - 16-11-2020

Je had de wil om te leven,
maar niet meer de kracht.
Je hebt je strijd gestreden,
rust nu maar zacht.


Na een ernstig ziek-zijn is mijn lieve man en mijn zorgzame pa
uit dit leven overgegaan naar het eeuwige leven.

Samen herinneren

Rust zacht

Jan ik ken jouw alles een rustig,
Jij stond voor iedereen klaar,
Rust zacht jan

Anneke, Jos en Tommy

Heel veel sterkte om dit verlies een plekje te geven. Tijdens het schoonmaken van Jan zijn kamer in de Twaalf Hoven veel gekletst samen. Een lieve en sociale man.
Groeten Klara Bolt.

Jan de jonge

Hallo
Wij wensen jullie heel veel sterkte toe met dit groot verlies heel veel sterkte toe gewenst met elkaar.
Groet heidy baar
Ylona en Lydia vogel

Beste neef

Nog maar een paar jaar geleden heb ik jou als neef voor het eerst ontmoet. Dat heeft mij goed gedaan . Van moeders kant is er verder geen naaste familie dan de kinderen mijn oom Jan de Jonge. Rust zacht.

Kwartelhok

We zullen nooit vergeten de schik die we hebben gehad over een door Jan getimmerd hok voor een aantal kwartels.

Lieve, goede buurman Jan

Zoals je meteen mee hielp zoeken naar mijn kat, toen ik hier net was komen wonen.
Zoals je altijd met een paar vriendelijke woorden belangstelling toonde voor huis en haard. En altijd ook even tegen mijn kat praatte als die zich liet zien.
Hoe je met me mee het schuurdak opging om een kapot dakraam dicht te tapen.
Altijd druk met anderen helpen. Met weinig woorden, gewoon de handen uit de mouwen.

Je verdriet, toen de ziekte zo ongenadig toesloeg. Je vechten. Je zorg om Anneke en Jos, van wie je zo zichtbaar veel hield.
Beste Jan, je hebt op mij een onvergetelijke indruk gemaakt. Ik ga je missen, lieve buurman.

Lieve Jan,

Ik heb je 41 jaar mogen kennen als mijn schoonbroer binnen de familie. Wat ik zag en ervaarde was een zeer sociaal en betrokken mens, altijd hulpvaardig en barmhartig naar je medemens. Voor een ieder stond je klaar, het woordje nee kwam in jouw vocabulaire nauwelijks voor. Trouw was je aan wat je lief was, trouw ook aan je woord en daden.
Als 1e uit het gezin ben je nu van ons weggegleden naar die andere wereld waarop je rotsvast vertrouwde en dit geloof mocht je tot steun zijn in je ziek-zijn.
Voor ons allemaal te vroeg overleed je, wat overblijft zullen de fijne herinneringen en warme momenten zijn die we aan jou mogen bewaren in ons hart. Anneke en Jos moeten nu verder zonder je zorgzaamheid en liefde. Weet dat wij als hun naasten om hen heen zullen blijven staan. Lieve groet, Jacqueline.

Beste Jan

Zo even bij je langs met de vraag wie rijdt er naar de FC. Zo samen naar de FC. Zo samen bij Heracliden naar het voetbal kijken. Zo samen een biertje na afloop. Zo kwam maandag het bericht van je overlijden. Ik zal je aanwezigheid missen overal waar je was was je hoorbaar aanwezig en daar genoot ik van.
Rust zacht Jan

Alexander Groendijk

Voetbalvriend Jan

Ik heb je leren kennen als de vader van mijn/onze vriend Jos. De leuke momenten bij je thuis, samen de wedstrijden van de FC aanschouwen en bij ons Heracliden.
Je enthousiasme langs de lijn en natuurlijk als grensrechter. De mooie discussies die je had na weer een buitenspel situatie met de tegenstander. Niks was je te veel.
Ook onze wedstrijden in het stadion van de FC zal ik gaan missen. Het enthousiasme spatte er van af. Dat was jij Jan. Wat jij vond moest gezegd worden. Heerlijk, daar kon ik van genieten.
Afgelopen maandag had ik je nog willen berichten, zoals we dat de afgelopen weken voortdurend deden. Maar toen kwam het nare bericht.....Pa is vannacht overleden.
Jan, we gaan je missen. Rust zacht.
Farmer till i die!!!

Jan, een echte voetbalman!

Het was ergens begin jaren 80. Net op voetbal en Jan als begeleider. Bij slecht weer op zaterdagmorgen altijd telefoon van Jan. Zal ik je ophalen met de auto? Zo reed Jan heel Uithuizen door om alle spelers van huis te halen en weer thuis te brengen. Ledenvergadering, Heraclidendag, jeugdwedstrijd, 1e elftal, Jan was er. Later nog een aantal jaren meegemaakt als grensrechter van het 2e elftal. Fanatiek en zeer meelevend, dat was Jan. Ook bij FC Groningen was Jan er altijd. Net zo fanatiek......
Rust zacht Jan!
Farmer till i die

Jan, we gaan je missen...

Rond 1996 gingen onze kinderen voetballen bij SV de Heracliden. Toen liep jij daar al als vrijwilliger. Overal waar iets binnen de club te doen was was jij ook. Niets was je teveel. Trainer. Begeleider. Grensrechter. Scheidsrechter. Meehelpen bij activiteiten. Vader van Jos, ook al verknocht aan het voetbalspel. In het Oosterpark zagen we elkaar. In de Euroborg. Op de Heraclidendag. Bij het schoolvoetbal. Alle zaterdagen op Sportpark Meij. Jouw plotselinge overlijden is niet te bevatten. Ik zie je een paar weken geleden nog van het veld aflopen na weer een jeugdwedstrijd gefloten te hebben. Bakje koffie in de bestuurskamer... Ik ga jouw aanwezigheid echt missen bij de club want aanwezig was je, in al je bescheidenheid. Heel veel sterkte gewenst voor Anneke en Jos. Het moet goed voelen voor jullie dat Jan zo'n gewaardeerde echtgenoot en vader was maar des te groter is zijn gemis natuurlijk. Ik ga Jan nooit vergeten.

Jan, een bijzondere man!

Iedere ochtend kwam je de kranten bij me ophalen. Niks was je teveel. Kwam er iemand niet opdagen of was er iemand ziek. Jij en je vrouw hielpen altijd dat de kranten er maar weer bij langs kwamen. Na 9 jaar jullie eigen wijk en vele invalwijken te hebben gelopen besloten jullie ermee op te houden !
1 Augustus was de bedoeling maar er was geen vervanger gevonden en ik zou net op vakantie, dus zei jij ik loop totdat jij weer terug bent. 10 Augustus zou ik dan je wijk eerst tijdelijk overnemen. Je vrouw belde me zondag ochtend en vertelde dat je niet kon lopen, je was gevallen.
Op de eerste dag dat je thuis bleef belande je in het ziekenhuis. Het was goed mis. En nu 3 maanden later moeten wij definitief afscheid van je nemen . Het is niet te vatten. Je was er voor een ieder. Jij stond altijd voor iedereen klaar

Jan De Jonge
In al je eenvoud was je groot, Heel bijzonder, heel gewoon. Gewoon een heel bijzondere man.

Ik kan het gewoon niet loslaten, in gedachten ben ik bij jou, Anneke en Jos.

Gieny Gangl
Kranten depot Uithuizen

Jan.

Zaterdagmorgen, mooi weer. Je fietste door de Noorderstraat kratje bier achterop. Moi Kees, moi Jan feestje? Ja! Geniet er van! Ha ha komt goud! Bijna 2 weken later zat ik bij je in de 12 hoven veel verhalen! Het was gezellig we houden hoop! En plotseling dat bericht erst kwaad dan verdrietig, maar we zullen ons altijd herinneren wat een positieve en fijne buurman je was r.i.p.
Kees Romkema

Bedankt Jan

Ach Jan,
Zonder echt afscheid te kunnen nemen ben je er niet meer.
We hebben elkaar veel gesproken; eerst bij Heracliden waar jij als fanatiek supporter altijd aanwezig was. Daarna als buurtgenoot waarbij je altijd, luid lachend, deelnam aan de buurtactiviteiten en altijd mee hielp als er iets georganiseerd werd.
Ook bij onze FC kwam ik jou (en Jos) meestal wel tegen. "Wat gaat het worden?" of "Het was niet best".
Ik ga je missen.
Weet dat we Anneke en Jos niet zullen vergeten.