Er branden 14 kaarsjes

Deel deze herdenkingsplek

En laat anderen weten van het bestaan van deze pagina

De herdenkingsplek van:

Kornelus Buikema ( Kees )

* 20-10-1958 - 30-01-2021

Je vocht met al je levenskracht
voor elke nieuwe dag en nacht.
Zo ben je langzaam moegestreden
uit ons midden weggegleden.
En na een dappere, maar ongelijke strijd
uit je lijden nu bevrijd.Door de huidige omstandigheden vinden de dienst en begrafenis in besloten kring plaats op donderdag 4 februari om 13.00 uur. U kunt de dienst online meebeleven door op de link hieronder te klikken: www.depoortwinsum.nl/kerkdiensten/internetkerkdienst

Indien bovenstaande link niet werkt:


https://kerkdienstgemist.nl/stations/663-GKV-Winsum---De-Poort/events/event/15665337-202102041300

Samen herinneren

Sterkte

Heel veel sterkte toegewenst.

Groet,

Linda Vos
Eelco Wijnoldij Daniels
Ewald
Evanca

Heel veel herinneringen

Eigenlijk heb ik veel te veel herinneringen aan en met Kees om op te noemen: Als klein jongetje achter het huis bij opa en oma een balletje trappen, vele leuke zaterdagen op het TT-circuit, al die jaarwisselingen, verjaardagen en Sinterklaasavonden die we samen vierden.
En natuurlijk ook de Hemelvaartsweken op de camping in Borger. De avonden tijdens deze vakantie brachten we vaak onder het genot van een drankje klaverjassend door. Dat hebben mijn broer en ik van Kees en mijn vader geleerd. Maar op die ene woensdagavond in mei 1995 werd er niet geklaverjast. Toen gingen Kees en ik naar de kantine van de camping om een voetbalwedstrijd te kijken. De rest bleef op de kampeerplek. Samen zagen we hoe Patrick Kluivert onze club naar de winst in de Champions League schoot. Wat was dat een onvergetelijke avond !
Kees, je hebt dapper gestreden tegen alle ziekte en ongemak die op je pad kwam de afgelopen jaren. Rust zacht. Ik zal je missen.
Maar al die herinneringen, die blijven !

Een legende

Allereerst wens ik Sijtzke en de familie heel veel sterkte, ik hoop dat de mooie herinneringen de pijn van het gemis enigszins kunnen verzachten.

Kees speelde een belangrijke rol in een van de mooiste periodes van mijn leven: Viboa 5. Ik kende hem al van naam en faam bij de club alvorens ik zijn ploeggenoot mocht worden: Als jeugdleider maar vooral als voorstopper van de beruchte Amstel Rangers (Viboa 6). Als A-junior speelde ik wel eens mee en gelukkig mocht ik ook als senior blijven spelen in dit dreamteam.
Toen Kees zijn been brak in Holwierde was het klaar met 'voorstoppen' en na revalidatie wenste hij alleen nog een carriere als spits van (inmiddels) Viboa 5. Menig wenkbrauw fronste bij die mededeling maar Kees was resoluut. Als voetballer en bovenal als mens wilde het team Kees absoluut niet kwijt en natuurlijk ging men akkoord.
En daar hebben wij geen moment spijt van gehad want wat stond hij vaak op precies de juiste plek! Altijd als je dacht, 'dat wordt niks,' was daar -kiekeboe- die grote teen, hoofd of knie om onze (meestal) kansloze voorzetten tot doelpunten te promoveren. En zo werd Kees 'Kiekeboe' Buikema ook op zijn nieuwe positie een levende legende.
Als Viboa 5 hebben we veel aan Kees te danken, de goals en vooral natuurlijk die goede sfeer.

Rust zacht, Kees, bedankt voor wie je was, ik ben en zal je nooit vergeten.

Mario

Beste familie Buikema

Wat een schrik was het toen ik het rouwbericht van Kees las. We hebben samen lange tijd de gangen en lokalen van de Borgschool gedeeld en kwamen elkaar na schooltijd vaak tegen. Ik heb hem altijd als een prettige, joviale collega ervaren waar je goed mee kon samenwerken. Hij, maar ook Sijtzke, waren echt onderdeel van het team. Ze gingen altijd mee als er iets te vieren viel of een uitstapje georganiseerd was. Na zijn vertrek verlies je elkaar wat uit het oog, maar zijn overlijden roept onmiddellijk herinneringen op aan onze gezamenlijke tijd op school. Heel veel sterkte gewenst in de komende tijd om dit verlies te verwerken en de draad van het leven weer op te pakken.
Een hartelijke groet van
Jan en Klaske Groothof

Condoleance

Fam. Buikema
Gecondoleerd met het verlies van Kees.
We kwamen Kees altijd tegen op verjaardagen, wat altijd heel gezellig was, hij vond het leuk over verschillende onderwerpen te praten.
We hebben veel bewondering gehad, hoe hij met zijn ziekte omging.

Sijtzke, Chantal,Ramon en Pascal
heel veel sterkte de komende tijd.

Veel liefs Henk en Alie Vlonk.

Veel sterkte

Rust zacht lieve oom Kees 💖

Onze "Rots"

In de jaren negentig, was het zesde elftal van de cvv Viboa een notoir gezelschap, welke voetbal en humor hoog in het vaandel had staan .Onder de rubriek "Achter de kratten van Amstel United" verscheen menig verslag van het zesde in het clubblad. In de jaren negentig vond dit een doorstart met de "Amstel Rangers". Een nog bonter gezelschap dan voorheen. Samen met Henri "Baresi" en Frans "De Tank" was onze Kees "Buikje" de rots in de branding van onze verdediging. Het werd een wekelijks hoogtepunt op menig sportpark in het hoge noorden, waarbij tevens de plaatselijke economie een flinke boost kreeg dankzij gedenkwaardige derde helften, waarin onze "Rots" een mede bepalende rol speelde in de rubriek humor. Onvergetelijk blijven de uitjes naar een toernooi in Leek met overnachtingen in De Posthoorn te Tolbert. Ook werd een keer een grote touringcar bus ingehuurd voor transport naar een toernooi en elders een afsluitende bowling sessie met BBQ. We lieten ons, spelers met aanhang, oppikken op het dorpsplein te Winsum, daar wij vonden dat er op ons sportpark te veel ruimte was voor een bus om te manoeuvreren. Geleid door de gidsen Verheezen en Buikema vond een verre van geamuseerde en steeds meer foeterende chauffeur langs de fa. Pol, Vaszlovsky, Van Hoorn en Hijlkema een uitweg naar ons toernooi. "Buikje " was ook een van de gangmakers op de deelname van de Rangers aan een zeskamp op een Koninginnedag.
Kees was bij de Rangers wat de Engelsen noemen:"One of the Characters". Nooit verzuimen op voetbalgebied, aanwezig bij menig etentje "op chique" en nadrukkelijk in de derde helften.
Na onze fysiek zware voetbalcarriere ging een ieder zijns weegs. Je ziet en spreekt elkaar alleen nog bij toevallige ontmoetingen, waarbij het altijd al snel weer over de Rangers ging.
Maar onze "Rots" brokkelde steeds verder af. En dan komt die kaart in de bus.
Kees was een fijne persoonlijkheid een lief mens en mede hoeder van onze humor en voetbalvriendschap waarop de Rangers gefundeerd was.
Een van onze Rangers is niet meer, rust zacht lieve vriend.
De herinnering blijft.

Don Maf


Veel sterkte

Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst

Veel sterkte

Beste familie Buikema,
Ik heb Kees leren kennen in de tijd, dat mijn moeder in de Twaalf Hoven woonde. Later had ik veel contact met hem, wanneer ik als gastheer van Wierdezoom gegevens met hem moest delen. Zodoende hebben we het ook enkele keren gehad over zijn gezondheidsproblemen, waarmee hij niet te koop liep, maar waarover hij wel open was. Ik had bewondering voor hem, dat hij ondanks alles zo positief in het leven stond. Altijd opgewekt, altijd vriendelijk, altijd behulpzaam.
Ik zal hem missen en wens jullie veel sterkte om dit verlies te verwerken.
Jim Bijlstra

met oprechte deelneming

Als ik aan Kees denk, denk ik aan zijn behulpzaamheid. Altijd als ik bij Kees op kantoor kwam met een vraag, nam hij de tijd voor me en legde geduldig uit wat ik nog niet wist, of corrigeerde iets wat fout gegaan was.
Ik wens de familie heel veel sterkte, nu ze Kees moeten missen.

Beste familie

Gecondoleerd met het overlijden van Kees. Verschrikkelijk. We wisten dat hij al langer ziek was, dat hij vaak opgenomen geweest is in het ziekenhuis. Dan was hij er een poosje niet en hup daar was Kees weer. Altijd opgeruimd en vol goede moed. Hoopvol over de toekomst. En dan toch nog zo onverwachts, al wisten van de korte opname op Wierdezoom, dat het deze keer niet goed ging. Ik zal hem missen als collega, zijn humor, zijn opgewektheid, en vooral zijn doorzettingsvermogen.
Ik heb Kees leren kennen op de oude steenfabriek in Winsum, waar mijn vader werkte en ik vakantiewerk deed. Kees werkte daar en deed de administratie. Ook mijn vader heeft Kees goed gekend. Het staat nog dichter bij omdat Chantal onze collega is, zo erg dit.
Ik wens jullie heel veel sterkte toe met dit grote verlies. Woorden schieten tekort.

John Pijpker

Heel veel stekte

al langer miste ik Kees, hij regelde alles zo prettig op financieel gebied en en hij was een oude rot in zijn vak. Met andere woorden hij wist alles. In zijn kantoor hing altijd een gastvrije en warme sfeer. Dat warme ook letterlijk de verwarming stond hoog. We hadden leuke gesprekken over vakantie naar Portugal. En ook wat er in een leven soms speelt. We gaan hem vreselijk missen. Ik wil jullie als gezin heel veel sterkte wensen om dit verlies te dragen.
Hartelijke meelevende groet;
Anneke