Terug naar Actueel

Digitale erfenis

Gepubliceerd op:

Alles wordt tegenwoordig gedeeld op social media. Maar wat gebeurt hiermee als je komt te overlijden?

Herdenkingsstatus of verwijderen?

Bij sommige social media is het mogelijk om na het overlijden een herdenkingsstatus op het account te geven. Hierdoor blijven de oude berichten en foto’s zichtbaar en kunnen mensen nog een bericht plaatsen op de tijdlijn. Bij Facebook krijgen nabestaanden geen melding meer van een verjaardag. Een herdenkingsstatus is o.a. mogelijk bij Facebook en Instagram.

Als een herdenkingsstatus geen optie is en het account verwijderd moet worden, kan hiervoor een verzoek ingediend worden bij het desbetreffende social media. Soms wordt er een bewijs van overlijden gevraagd, zoals een overlijdensbericht.

Digitaal testament

Tegenwoordig is het mogelijk om een digitaal testament op te stellen. Je kunt in het testament aangeven wat er na je overlijden moet gebeuren met het social media account en de toegangsgegevens. Dit testament wordt dan digitaal bewaard. Je kunt ook zelf een lijst met wachtwoorden maken en deze toevoegen aan je eigen administratie. Het is wel belangrijk dat tenminste één persoon hiervan op de hoogte is, zodat hij of zij je wens kan uitvoeren.

 

Bekijk ook

Uitvaartzorg van Stad tot Wad geslaagd

Uitvaartzorg van Stad tot Wad geslaagd

Sinds 2007 zijn wij aangesloten bij Stichting Keurmerk Uitvaartzorg, het kwaliteitskeurmerk voor de uitvaartbranche. Elk anderhalf jaar worden wij getoetst op deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie qua kosten.
Lees meer..
 
Paulien Duin heeft certificaat uitvaartverzorger behaald

Paulien Duin heeft certificaat uitvaartverzorger behaald

Paulien Duin - van der Woude versterkt sinds december 2022 ons team bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad.
Lees meer..
 
Nazorg is ook onze zorg

Nazorg is ook onze zorg

Uitvaartzorg van Stad tot Wad, aan Edama 8 in Uithuizen, opent op 23 september om 12.00 uur haar deuren voor de open dag. Met het thema ‘Nazorg is ook onze zorg’ willen we mensen hierover informeren en betrekken. Tijdens de open…
Lees meer..