Terug naar Actueel

Een warme online herdenking

Gepubliceerd op:

Voor een tweede keer op rij is er voor Wereldlichtjesdag Noord-Groningen een livestream georganiseerd. Ook dit jaar was het door corona niet mogelijk om bij elkaar te komen en samen kaarsjes aan te steken voor overleden kinderen.

Grootouder

Het openingsnummer ‘Kan ik iets voor je doen’ wordt gezongen door Corneel Kremer. Signy Blokhuis verzorgde het openingswoord. Dit jaar werd er extra aandacht gegeven aan grootouders. Zij hebben verdriet om het verlies van hun kleinkind, maar zien ook het verdriet bij hun eigen kind. Henk Bakker sprak hierover als grootvader en vader. Op zijn viool werd een prachtig nummer gespeeld door Job Tielrooy. Hilda Oostenbrink las de tekst van een nummer van Freek de Jonge over het verliezen van zijn kleinkind. Ook vertelde ze over haar ervaring met haar moeder na het overlijden van Hilda’s zoon.

Lichtpunt

Om 19.00 uur klonken de namen van overleden kinderen en de zorgden de kaarsjes voor een lichtpunt in de donkere kerk van Eenrum.  Net als vorig jaar werden ook nu kaarsjes aangestoken voor de kinderen waarvan geen namen genoemd werden.

Warme reacties

De organisatie van Wereldlichtjesdag Noord-Groningen mocht dit jaar weer warme reacties ontvangen op de livestream. Het terugkijken van de online herdenking blijft mogelijk.


Bekijk ook

de kantoorhonden van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

de kantoorhonden van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

WOEF! 🐶 Wij zijn Frey en Koda, kantoorhonden van Arjen en Iris aan de Herman Colleniuslaan 3 in Uithuizen. 
Lees meer..
 
Uitvaartzorg van Stad tot Wad start met serviceovereenkomsten

Uitvaartzorg van Stad tot Wad start met serviceovereenkomsten

  Uitvaartzorg van Stad tot Wad is sinds augustus 2022 gestart met serviceovereenkomsten voor de voormalige leden van uitvaartvereniging Willibrord. Door de opheffing van de uitvaartvereniging dreigde de uitvaartzorg zoals die er jare…
Lees meer..
 
Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad is vrijdag 13 mei een nieuwe rouwauto afgeleverd. In het bijzijn van vrijwel het hele team werd de sleutel overhandigd. Met deze duurzame hybride auto kan de uitvaartverzorger met eigen opgewekte stroom de …
Lees meer..