Terug naar Actueel

Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Gepubliceerd op:

Bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad is vrijdag 13 mei een nieuwe rouwauto afgeleverd. In het bijzijn van vrijwel het hele team werd de sleutel overhandigd. Met deze duurzame hybride auto kan de uitvaartverzorger met eigen opgewekte stroom de staatsierit op de dag van de uitvaart rijden, zonder belastende uitstoot voor het milieu.

Uitbreiding wagenpark

Voor het rouwvervoer had de uitvaartverzorger al twee auto’s beschikbaar: een donkerblauwe Mercedes en een zwarte Ford Crown Victoria. Deze laatste heeft als bijzonderheid dat rouwbloemen aan de buitenkant gehangen kunnen worden.

Vervolgens was er uitbreiding door de aanschaf van een loopkoets: alternatief en milieuvriendelijk rouwvervoer over korte afstanden, die voortbewogen wordt door de nabestaanden zelf of door het dragers team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad.

De nieuwe rouwauto is een Chrysler Pacifica Hybride, in wit uitgevoerd en is milieuvriendelijk omdat op elektriciteit gereden wordt.

Opnieuw een stap naar groen en duurzaam

 

Ebel Kremer: “Wij zijn bijzonder ingenomen met deze nieuwe rouwauto. In de uitvaartbranche is verduurzaming een belangrijk onderwerp, maar dat is voor wat betreft elektrische rouwauto’s nog lastig en erg kostbaar. Wij waren dan ook heel erg blij dat deze hybride auto op ons pad kwam. Met deze auto kunnen we staatsieritten voor begrafenissen in de regio en voor crematies in Groningen of Appingedam rijden op de elektriciteit die is opgewekt met zonnepanelen op onze bedrijfslocatie. Naast het feit dat de rouwwagen milieuvriendelijk is, is hij ook nog eens stijlvol, van alle moderne snufjes voorzien en fluisterstil.

 

Toekomstbestendig

Meegaan in de veranderingen die de toekomst gaan brengen vindt Uitvaartzorg van Stad tot Wad belangrijk. Zo zijn alle panden geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en ledverlichting. De kantoorruimte aan de Herman Colleniuslaan is zelfs helemaal gasloos. Daarnaast werkt de uitvaartverzorger samen met leveranciers met oog voor milieu, zoals uitvaartkisten. Ook de aanschaf van de nieuwe rouwauto valt onder ‘meegaan in de veranderingen’. Dit alles maakt dat Uitvaartzorg van Stad tot Wad met trots vooruit kijkt naar de toekomst!

Bekijk ook

de kantoorhonden van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

de kantoorhonden van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

WOEF! 🐶 Wij zijn Frey en Koda, kantoorhonden van Arjen en Iris aan de Herman Colleniuslaan 3 in Uithuizen. 
Lees meer..
 
Uitvaartzorg van Stad tot Wad start met serviceovereenkomsten

Uitvaartzorg van Stad tot Wad start met serviceovereenkomsten

  Uitvaartzorg van Stad tot Wad is sinds augustus 2022 gestart met serviceovereenkomsten voor de voormalige leden van uitvaartvereniging Willibrord. Door de opheffing van de uitvaartvereniging dreigde de uitvaartzorg zoals die er jare…
Lees meer..
 
Top 10 uitvaartmuziek

Top 10 uitvaartmuziek

Ieder jaar komt er een top 10 van meest gedraaide liedjes tijdens begrafenissen en crematieplechtigheden van Nederland. Op nummer 1 staat het nummer ‘Ave Maria’. Miss Montreal staat op nummer 4 met haar uitvoering van ‘Doo…
Lees meer..