Terug naar Actueel

Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Gepubliceerd op:

Bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad is vrijdag 13 mei een nieuwe rouwauto afgeleverd. In het bijzijn van vrijwel het hele team werd de sleutel overhandigd. Met deze duurzame hybride auto kan de uitvaartverzorger met eigen opgewekte stroom de staatsierit op de dag van de uitvaart rijden, zonder belastende uitstoot voor het milieu.

Uitbreiding wagenpark

Voor het rouwvervoer had de uitvaartverzorger al twee auto’s beschikbaar: een donkerblauwe Mercedes en een zwarte Ford Crown Victoria. Deze laatste heeft als bijzonderheid dat rouwbloemen aan de buitenkant gehangen kunnen worden.

Vervolgens was er uitbreiding door de aanschaf van een loopkoets: alternatief en milieuvriendelijk rouwvervoer over korte afstanden, die voortbewogen wordt door de nabestaanden zelf of door het dragers team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad.

De nieuwe rouwauto is een Chrysler Pacifica Hybride, in wit uitgevoerd en is milieuvriendelijk omdat op elektriciteit gereden wordt.

Opnieuw een stap naar groen en duurzaam

 

Ebel Kremer: “Wij zijn bijzonder ingenomen met deze nieuwe rouwauto. In de uitvaartbranche is verduurzaming een belangrijk onderwerp, maar dat is voor wat betreft elektrische rouwauto’s nog lastig en erg kostbaar. Wij waren dan ook heel erg blij dat deze hybride auto op ons pad kwam. Met deze auto kunnen we staatsieritten voor begrafenissen in de regio en voor crematies in Groningen of Appingedam rijden op de elektriciteit die is opgewekt met zonnepanelen op onze bedrijfslocatie. Naast het feit dat de rouwwagen milieuvriendelijk is, is hij ook nog eens stijlvol, van alle moderne snufjes voorzien en fluisterstil.

 

Toekomstbestendig

Meegaan in de veranderingen die de toekomst gaan brengen vindt Uitvaartzorg van Stad tot Wad belangrijk. Zo zijn alle panden geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en ledverlichting. De kantoorruimte aan de Herman Colleniuslaan is zelfs helemaal gasloos. Daarnaast werkt de uitvaartverzorger samen met leveranciers met oog voor milieu, zoals uitvaartkisten. Ook de aanschaf van de nieuwe rouwauto valt onder ‘meegaan in de veranderingen’. Dit alles maakt dat Uitvaartzorg van Stad tot Wad met trots vooruit kijkt naar de toekomst!

Bekijk ook

Uitvaartzorg van Stad tot Wad geslaagd

Uitvaartzorg van Stad tot Wad geslaagd

Sinds 2007 zijn wij aangesloten bij Stichting Keurmerk Uitvaartzorg, het kwaliteitskeurmerk voor de uitvaartbranche. Elk anderhalf jaar worden wij getoetst op deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie qua kosten.
Lees meer..
 
Paulien Duin heeft certificaat uitvaartverzorger behaald

Paulien Duin heeft certificaat uitvaartverzorger behaald

Paulien Duin - van der Woude versterkt sinds december 2022 ons team bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad.
Lees meer..
 
Nazorg is ook onze zorg

Nazorg is ook onze zorg

Uitvaartzorg van Stad tot Wad, aan Edama 8 in Uithuizen, opent op 23 september om 12.00 uur haar deuren voor de open dag. Met het thema ‘Nazorg is ook onze zorg’ willen we mensen hierover informeren en betrekken. Tijdens de open…
Lees meer..