Terug naar Actueel

Open dag bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad op 23 september

Gepubliceerd op:

Uitvaartzorg van Stad tot Wad rolt op zaterdag 23 september de rode loper uit met een open dag op locatie Edama 8 in Uithuizen. Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond verricht om 10.00 uur de officiële opening. Er zijn onder meer diverse presentaties van ons zelf en onze partners. Ook kunnen bezoekers er kennismaken met onze nieuwe uitvaartleiders Aline de Graaf en Fieneke Tuininga en is er livemuziek.

Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Tijdens de open dag is er veel te zien en te bepraten over overledenenzorg, uitvaartverzekering, spreken tijdens de uitvaart, nabestaandenzorg, onze collectie uitvaartkisten, onze rouwkaartencollectie - waaronder een serie over ’t Hogeland – en Wiegekindje. Ook tonen we de prachtige mogelijkheden met as- en vingerafdruk-sieraden. Verder lichten wij graag toe waarom onze kosten in de regel lager liggen dan die van vele grote uitvaartorganisaties. Bezoekers kunnen gratis ons wensenboekje ‘Nu voor later’ meenemen. Tijdens de open dag is er ook informatie over de Wereldlichtjesdag op zondag 10 december in de Notoarestoen in Eenrum. Er is die dag diverse keren livemuziek te zien en te horen.

Duurzame uitvaartorganisatie

Uitvaartzorg van Stad tot Wad houdt rekening met mens en milieu. Dat laten wij graag zien, onder meer met de presentatie van de nieuwste uitvaartkist in onze collectie, die volledig is gemaakt van natuurlijke materialen: onbewerkt en natuurlijk gedroogd hout met van binnen mos in plaats van stoffen bekleding. Ook hebben wij fors geïnvesteerd in verduurzaming van ons pand Edama 8, met onder meer zonnepanelen, nieuwe verwarmings- en lichtbronnen en optimalisatie van isolatie.

Onze partners

Tijdens ons open huis presenteren zich diverse partners waarmee wij veelvuldig samenwerken. Zo laat Max Leffring van NabestaandenZorg zien hoe zijn dienstverlening bij administratieve en financiële zaken kan helpen bij de rouwverwerking. Nuvema presenteert haar maatwerk in uitvaartverzekeringen, gebaseerd op persoonlijke wensen en lokale kosten. Signy Blokhuis is een van de sprekers die regelmatig het woord voert tijdens uitvaarten van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Zij vertelt hoe het levensverhaal wordt opgetekend na het overlijden. Ook informeert zij bezoekers over de mogelijkheid om het levensverhaal op te tekenen voordat iemand overlijdt. Monique van Mil van Memory Overledenenzorg laat zien dat het verzorgen van de overledene veel meer is dan alleen het wassen en aankleden.

Wiegekindje

Tijdens de open dag is er verder een presentatie van Wiegekindje. Dit onderdeel van Uitvaartzorg van Stad tot Wad is ontstaan uit onze ervaringen met het verzorgen van uitvaarten voor baby’tjes en te vroeg geboren kindjes. Die ervaringen leerden dat het belangrijk is dat ouders hun kindje kunnen ‘wiegen’ zoals ze dat hadden gedaan als het levend geboren was. Wiegekindje omvat een complete lijn met uitvaartbenodigdheden voor kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak daarna zijn overleden. De ontwikkeling van Wiegekindje werd in 2009 bekroond met een International Funeral Award.

Uitslag van de kennisquiz ‘Dat wist ik (niet)’

Op zaterdag 16 september is Uitvaartzorg van Stad tot Wad aanwezig op de jaarmarkt in Uithuizen. Door de kennisquiz van de uitvaartverzorger in te vullen kunnen bezoekers zelf onderzoeken hoeveel ze weten over uitvaarten. De winnaar van de quiz krijgt als prijs een mooie fotocamera. Tijdens de open dag maken wij de winnaar bekend. 

Onze open dag aan Edama 8 in Uithuizen vindt plaats op zaterdag 23 september van 10.00 tot 16.00 uur. Koffie en thee staan klaar!

Bekijk ook

Uitvaartzorg van Stad tot Wad gewaardeerd met een 9,4

Uitvaartzorg van Stad tot Wad gewaardeerd met een 9,4

Uitvaartzorg van Stad tot Wad is in 2020 door nabestaanden gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 9,4. Nabestaanden krijgen na de uitvaart een enquête over de dienstverlening en de vraag hier cijfers voor te willen geven. Het klantt…
Lees meer..
 
Samen online herdenken

Samen online herdenken

Ieder jaar wordt er in Eenrum op de 2e zondag in december Wereldlichtjesdag georganiseerd. Door corona was een samenkomst niet meer mogelijk. Met een livestream konden toch honderden mensen, samen, online herdenken vanuit de Laurentiuskerk …
Lees meer..
 
Online Wereldlichtjesdag in Eenrum

Online Wereldlichtjesdag in Eenrum

Door de kans op besmetting met het coronavirus is het dit jaar niet mogelijk om in Eenrum een samenkomst te organiseren zoals iedereen dat de afgelopen jaren gewend was. Toch willen de organisatoren van Wereldlichtjesdag Noord-Groningen de …
Lees meer..