Terug naar Actueel

Open huis bij uitvaartverzorger druk bezocht

Gepubliceerd op:

Het open huis dat Uitvaartzorg van Stad tot Wad zaterdag 28 september hield was druk bezocht. Ieder jaar stelt de uitvaartverzorger belangstellenden in de gelegenheid om een kijkje te komen nemen in het bedrijfspand aan de Edama 8 in Uithuizen. Deze keer was het thema de duurzame of groene uitvaart.

Ieder jaar iets anders te zien

Steeds meer mensen vinden duurzaamheid belangrijk en dat bleek ook uit het aantal bezoekers dat die middag kwam kijken. Veel mogelijkheden voor een groene uitvaart werden getoond en in een ontspannen sfeer werden de bezoekers hierover geïnformeerd door het team van Uitvaartzorg van Stad tot Wad en een medewerker van natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext.

Daarnaast was er veel belangstelling voor o.a. de nieuwe films van Uitvaartzorg van Stad tot Wad en Wiegekindje, nabestaandenzorg en de mogelijkheden die Wiegekindje biedt.

Door een aantal bezoekers werd opgemerkt dat er ieder jaar tijdens het open huis van de uitvaartverzorger weer iets anders te zien is en dat het goed is om te weten welke mogelijkheden er zijn voor een uitvaart.

Uitslag kennisquiz ‘Dat wist ik (niet)’

Op de jaarmarkt die 21 september in Uithuizen werd gehouden was de uitvaartverzorger aanwezig met een kennisquiz over de groene uitvaart en de mogelijkheid een warmhartig idee voor de uitvaart in te leveren. Maar liefst 74 Personen vulden de vragen van de kennisquiz in en 2 personen leverden een warmhartig idee in.

Op de laatste vraag van de quiz, wat het meest vervuilende onderdeel van de uitvaart is, antwoorden 22 personen dat dit volgens hen de crematie is. Het juiste antwoord - de autokilometers die gemaakt worden om de uitvaart bij te wonen – gaven 46 personen.

Van de 74 ingevulde quizformulieren waren er 8 helemaal goed beantwoord. Uit deze 8 werd door Elke Tuininga het formulier van Ina Hofman uit Uithuizen getrokken. Mevrouw Hofman ontving een bloemenabonnement voor schoon geteelde bloemen.

Uitslag meest warmhartige idee

De twee warmhartige suggesties kwamen allebei van de familie Tuininga uit Usquert. Het eerste idee was een oproep plaatsen om een particulier/winkelier of gemeente bereid te vinden om bloemen beschikbaar te stellen, die geplukt mogen worden voor uitvaarten van mensen die daar geen geld voor hebben en bij gemeente-uitvaarten die low-budget moeten. Het tweede idee – van de 11-jarige Marre - was om milieuvriendelijke confetti te strooien op de begraafplaats, omdat ballonnen niet meer mogen. Het idee van Marre werd gekozen als beste, omdat het niet alleen warm en lief is maar ook nog eens goed bij een groene uitvaart past. Ook Marre ontving een bloemenabonnement. De suggestie een oproep te plaatsen om bloemen beschikbaar te stellen werd als zo warm beoordeeld, dat door de uitvaartverzorger bekeken wordt hoe ook dit idee vorm gegeven kan worden.

Goed om mee te doen

Het was de tweede keer dat de kennisquiz ‘Dat wist ik (niet)’ werd gehouden. “Het gaat niet om het winnen.” zei een bezoeker,

“Door de vragen te beantwoorden ben je er meer van bewust wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken. Alleen daarom is het al goed om aan de quiz mee te doen.”

Minder beladen

We willen met deze middagen graag bereiken dat het onderwerp rondom de dood wat minder beladen wordt, zodat mensen beter de voor hen juiste keuzes kunnen maken.” zegt Ebel Kremer. “Het was ook deze keer een bijzonder mooie en warme middag, met bekenden – voor wie we eerder een uitvaart hebben mogen verzorgen – en onbekenden die we samen met onze teamleden hebben rondgeleid en geïnformeerd over de mogelijkheden die er bij ons zijn.”


Bekijk ook

de kantoorhonden van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

de kantoorhonden van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

WOEF! 🐶 Wij zijn Frey en Koda, kantoorhonden van Arjen en Iris aan de Herman Colleniuslaan 3 in Uithuizen. 
Lees meer..
 
Uitvaartzorg van Stad tot Wad start met serviceovereenkomsten

Uitvaartzorg van Stad tot Wad start met serviceovereenkomsten

  Uitvaartzorg van Stad tot Wad is sinds augustus 2022 gestart met serviceovereenkomsten voor de voormalige leden van uitvaartvereniging Willibrord. Door de opheffing van de uitvaartvereniging dreigde de uitvaartzorg zoals die er jare…
Lees meer..
 
Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad is vrijdag 13 mei een nieuwe rouwauto afgeleverd. In het bijzijn van vrijwel het hele team werd de sleutel overhandigd. Met deze duurzame hybride auto kan de uitvaartverzorger met eigen opgewekte stroom de …
Lees meer..