Terug naar Actueel

Praat erover, niet eroverheen

Gepubliceerd op:

Volgens onderzoek van SIRE had meer dan de helft van de Nederlanders beter afscheid willen nemen van iemand die is overleden. SIRE is daarom een campagne gestart om het gesprek over de dood aan te gaan: “Een gesprek over de dood verrijkt en verbindt.”

Gesprek aangaan

Met de campagne hoopt SIRE dat Nederlanders het gesprek aangaan over dit beladen onderwerp. Praten over de dood zou de kwaliteit van het leven verbeteren. Zo’n gesprek gaat juist niet over de dood, maar over het leven. Dat geeft de kans om alles te zeggen voordat hij/zij overlijdt. Daarnaast kunnen ook praktische zaken zoals wensen voor de uitvaart worden besproken. Daarmee voorkom je de vraag voor nabestaanden: wat had deze persoon nou gewild? Daarmee voorkom je dat nabestaanden zich afvragen welk soort uitvaart de overledene het liefst had gewild.

Wensendocument

Uitvaartzorg van Stad tot Wad probeert ook het gesprek aan te gaan over het afscheid. Zo organiseren we bijvoorbeeld uitvaartspreekuren. Alle vragen over uitvaart, kosten of verzekering beantwoorden we in een informele sfeer. En met ons wensendocument kunnen keuzes worden vastgelegd. Voor nabestaanden is het een grote steun om uw voorkeuren te weten. U kunt meer informatie lezen over het voorbereiden op het onvermijdelijke op onze website bij ‘Leven’.

U kunt op onze website bij 'Leven' meer lezen over hoe voorbereiding op het onvermijdelijke. 

Wij staan u graag bij in de keuzes die u maakt.

Meer lezen over de campagne van SIRE kan op hun website.

 

Bekijk ook

de kantoorhonden van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

de kantoorhonden van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

WOEF! 🐶 Wij zijn Frey en Koda, kantoorhonden van Arjen en Iris aan de Herman Colleniuslaan 3 in Uithuizen. 
Lees meer..
 
Uitvaartzorg van Stad tot Wad start met serviceovereenkomsten

Uitvaartzorg van Stad tot Wad start met serviceovereenkomsten

  Uitvaartzorg van Stad tot Wad is sinds augustus 2022 gestart met serviceovereenkomsten voor de voormalige leden van uitvaartvereniging Willibrord. Door de opheffing van de uitvaartvereniging dreigde de uitvaartzorg zoals die er jare…
Lees meer..
 
Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad is vrijdag 13 mei een nieuwe rouwauto afgeleverd. In het bijzijn van vrijwel het hele team werd de sleutel overhandigd. Met deze duurzame hybride auto kan de uitvaartverzorger met eigen opgewekte stroom de …
Lees meer..