Terug naar Actueel

Praat erover, niet eroverheen

Gepubliceerd op:

Volgens onderzoek van SIRE had meer dan de helft van de Nederlanders beter afscheid willen nemen van iemand die is overleden. SIRE is daarom een campagne gestart om het gesprek over de dood aan te gaan: “Een gesprek over de dood verrijkt en verbindt.”

Gesprek aangaan

Met de campagne hoopt SIRE dat Nederlanders het gesprek aangaan over dit beladen onderwerp. Praten over de dood zou de kwaliteit van het leven verbeteren. Zo’n gesprek gaat juist niet over de dood, maar over het leven. Dat geeft de kans om alles te zeggen voordat hij/zij overlijdt. Daarnaast kunnen ook praktische zaken zoals wensen voor de uitvaart worden besproken. Daarmee voorkom je de vraag voor nabestaanden: wat had deze persoon nou gewild? Daarmee voorkom je dat nabestaanden zich afvragen welk soort uitvaart de overledene het liefst had gewild.

Wensendocument

Uitvaartzorg van Stad tot Wad probeert ook het gesprek aan te gaan over het afscheid. Zo organiseren we bijvoorbeeld uitvaartspreekuren. Alle vragen over uitvaart, kosten of verzekering beantwoorden we in een informele sfeer. En met ons wensendocument kunnen keuzes worden vastgelegd. Voor nabestaanden is het een grote steun om uw voorkeuren te weten. U kunt meer informatie lezen over het voorbereiden op het onvermijdelijke op onze website bij ‘Leven’.

U kunt op onze website bij 'Leven' meer lezen over hoe voorbereiding op het onvermijdelijke. 

Wij staan u graag bij in de keuzes die u maakt.

Meer lezen over de campagne van SIRE kan op hun website.

 

Bekijk ook

Uitvaartzorg van Stad tot Wad geslaagd

Uitvaartzorg van Stad tot Wad geslaagd

Sinds 2007 zijn wij aangesloten bij Stichting Keurmerk Uitvaartzorg, het kwaliteitskeurmerk voor de uitvaartbranche. Elk anderhalf jaar worden wij getoetst op deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie qua kosten.
Lees meer..
 
Paulien Duin heeft certificaat uitvaartverzorger behaald

Paulien Duin heeft certificaat uitvaartverzorger behaald

Paulien Duin - van der Woude versterkt sinds december 2022 ons team bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad.
Lees meer..
 
Nazorg is ook onze zorg

Nazorg is ook onze zorg

Uitvaartzorg van Stad tot Wad, aan Edama 8 in Uithuizen, opent op 23 september om 12.00 uur haar deuren voor de open dag. Met het thema ‘Nazorg is ook onze zorg’ willen we mensen hierover informeren en betrekken. Tijdens de open…
Lees meer..