Terug naar Actueel

“Rondom het levenseinde”: informatiedag in Eenrum

Gepubliceerd op:

Op zaterdag 24 februari is er een informatiedag in het dorpshuis De Oude School, Oude Schoolgang 3 in Eenrum. Thema van deze informatiedag is “rondom het levenseinde”. Acht deskundige personen of instellingen geven tussen 11.00 en 16.00 uur informatie en beantwoorden vragen over de uitvaart, de uitvaartverzekering, wat er geregeld moet worden nà de uitvaart, over de verzorging thuis vóór het overlijden, over rouw, herdenken en troost.

Eerlijke prijzen en kwaliteit

De informatiedag wordt georganiseerd door Uitvaartzorg van Stad tot Wad in Uithuizen. Ebel Kremer: “Onze uitvaartonderneming krijgt veel vragen over de uitvaart. Laatst werd gevraagd hoe het mogelijk is dat dezelfde uitvaartkist bij ons 590 euro is en 990 euro elders. Doordat we alles in eigen beheer doen, door rechtstreekse inkoop en heel weinig overhead, zijn we in staat uitvaarten te bieden tegen eerlijke prijzen. Omdat we houder zijn van het Keurmerk Uitvaartzorg, worden alle uitvaarten door ons verzorgd volgens de eisen van dit keurmerk, waardoor de kwaliteit gewaarborgd is”. De uitvaartonderneming, die inmiddels 50 jaar bestaat, is professioneel, betrokken, kleinschalig en afkomstig uit Noord-Groningen.

Wiegekindje is een onderdeel van de uitvaartondernemer en is ontstaan uit ervaringen met het verzorgen van uitvaarten voor foetusjes, prematuur geboren en voldragen kindjes. Op de website www.wiegekindje.nl wordt een uitgebreide collectie uitvaartbenodigdheden geboden voor kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak daarna zijn overleden.

Goed netwerk belangrijk

Een goed netwerk is van groot belang bij de verzorging van een uitvaart. Er wordt door Uitvaartzorg van Stad tot Wad al jarenlang nauw samengewerkt met Monique van Mil van Memory Overledenenzorg, die zeer gespecialiseerd is in de verzorging van overledenen. Met Signy Blokhuis die, met haar achtergrond van maatschappelijk werk, op verzoek van de nabestaanden het levensverhaal van de overledene opneemt en vertelt tijdens de uitvaartplechtigheid. Met Max Leffring van NabestaandenZorg. Op financieel gebied is hij uitermate deskundig en hij kan na de uitvaart de nabestaanden ondersteunen, zodat zij zich geen zorgen hoeven maken over geldzaken en zich kunnen richten op de rouwverwerking. En met Nuvema Uitvaart-verzekeraar als er vragen zijn of er al dan niet (bij)verzekerd moet worden, om daarmee de nabestaanden te ontzorgen.

Goede zorg vóór het overlijden

Goede verzorging thuis is nodig als iemand weet dat hij of zij niet lang meer zal leven. Buurtzorg De Marne is zo’n instelling die dat kan bieden. Team Eenrum is een kleinschalig team met geschoolde verpleegkundigen en verzorgenden. Samen met degenen die het betreft wordt gekeken hoe de verzorging en verpleging die nodig is het beste gegeven kan worden.

Rouw, herdenken en troost

Aandacht is er tijdens de informatiedag voor rouw, herdenken en troost. Onmisbare elementen als het gaat om goed afscheid nemen tijdens de uitvaart. Maar zeer zeker ook als het later betreft, soms veel later. Sinds 2014 wordt er speciaal voor hen die hun kind(je) zijn verloren een Wereldlichtjesdag georganiseerd. Het maakt daarbij niet uit of dat kort of lang geleden is gebeurd. Eén van de organisatoren hiervan is Hilda Oostenbrink uit Wehe den Hoorn. De eerste Wereldlichtjesdag in Noord Groningen werd gehouden in het Marnehoes in Wehe den Hoorn, de daarop volgende jaren mocht gebruik gemaakt worden van de  Notoarestoen in Eenrum. In een prachtige omgeving, met zang, gedichten en andere troostende woorden, kunnen ouders en andere familieleden in alle beslotenheid met elkaar de kinderen herdenken.

Alle genoemde personen en instellingen staan voor u klaar op 24 februari.
Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 11.00 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie over integere, persoonlijke en respectvolle uitvaarten in Eenrum kunt u hier vinden.

Bekijk ook

Nazorg is ook onze zorg

Nazorg is ook onze zorg

Uitvaartzorg van Stad tot Wad, aan Edama 8 in Uithuizen, opent op 23 september om 12.00 uur haar deuren voor de open dag. Met het thema ‘Nazorg is ook onze zorg’ willen we mensen hierover informeren en betrekken. Tijdens de open…
Lees meer..
 
Weer kennisquiz bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Weer kennisquiz bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Uitvaartzorg van Stad tot Wad is aanwezig op de bedrijvenbeurs in 'De Mencke' in Uithuizen op woensdag 13 september. Onder het thema "Nazorg is ook onze zorg" nodigen wij bezoekers uit om hun kennis over nazorg te testen met een kennisquiz.
Lees meer..
 
Nieuwe duurzame kisten

Nieuwe duurzame kisten

Bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad hechten we veel waarde aan duurzaamheid, ook bij het afscheid nemen van dierbaren. Daarom hebben we nieuwe kisten toegevoegd aan onze collectie, gemaakt van vlas.
Lees meer..