Terug naar Actueel

Samen online herdenken

Gepubliceerd op:

Ieder jaar wordt er in Eenrum op de 2e zondag in december Wereldlichtjesdag georganiseerd. Door corona was een samenkomst niet meer mogelijk. Met een livestream konden toch honderden mensen, samen, online herdenken vanuit de Laurentiuskerk in Eenrum.

Een herinnering

Van tevoren zijn er hartjes verstuurd en rondgebracht zodat er een boodschap op kon worden geschreven. Omdat het niet mogelijk was om zelf het hartje in de hartenboom op te hangen, werd er voor die wilde een foto gemaakt als een herinnering. Ook was het mogelijk, net als ieder jaar, om de naam van een overleden kind(je) door te geven.

Verbondenheid

In de lege kerk van Eenrum werd het openingslied ‘Kan ik iets voor je doen’ gezongen door Corneel Kremer. Signy Blok deed het openingswoord en benoemde o.a. dat we meer met elkaar verbonden zijn door één gemeenschappelijk doen: corona geen kans geven. Hilda Oostenbrink sprak over gemis van je kind(eren) tijdens corona. Het samenzijn bij een herinnering, een knuffel of een arm om je heen. Het kan nu niet door de maatregelen. Maar hoe de verbondenheid via de livestream toch steun geeft en het wat dragelijker maakt. Om 19.00 uur precies, terwijl de kerkklokken luidden, werden de namen opgenoemd en de kaarsjes aangestoken.  Ook staken we de kaarsjes aan voor de kinderen waarvan geen namen genoemd werden.

Warme reacties

Ondanks de lege kerk, kijkt de organisatie van Wereldlichtjesdag Noord-Groningen terug op een troostvolle herdenking door tientallen warme reacties.

Bekijk ook

Nazorg is ook onze zorg

Nazorg is ook onze zorg

Uitvaartzorg van Stad tot Wad, aan Edama 8 in Uithuizen, opent op 23 september om 12.00 uur haar deuren voor de open dag. Met het thema ‘Nazorg is ook onze zorg’ willen we mensen hierover informeren en betrekken. Tijdens de open…
Lees meer..
 
Weer kennisquiz bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Weer kennisquiz bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Uitvaartzorg van Stad tot Wad is aanwezig op de bedrijvenbeurs in 'De Mencke' in Uithuizen op woensdag 13 september. Onder het thema "Nazorg is ook onze zorg" nodigen wij bezoekers uit om hun kennis over nazorg te testen met een kennisquiz.
Lees meer..
 
Nieuwe duurzame kisten

Nieuwe duurzame kisten

Bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad hechten we veel waarde aan duurzaamheid, ook bij het afscheid nemen van dierbaren. Daarom hebben we nieuwe kisten toegevoegd aan onze collectie, gemaakt van vlas.
Lees meer..