Terug naar Actueel

Samen online herdenken

Gepubliceerd op:

Ieder jaar wordt er in Eenrum op de 2e zondag in december Wereldlichtjesdag georganiseerd. Door corona was een samenkomst niet meer mogelijk. Met een livestream konden toch honderden mensen, samen, online herdenken vanuit de Laurentiuskerk in Eenrum.

Een herinnering

Van tevoren zijn er hartjes verstuurd en rondgebracht zodat er een boodschap op kon worden geschreven. Omdat het niet mogelijk was om zelf het hartje in de hartenboom op te hangen, werd er voor die wilde een foto gemaakt als een herinnering. Ook was het mogelijk, net als ieder jaar, om de naam van een overleden kind(je) door te geven.

Verbondenheid

In de lege kerk van Eenrum werd het openingslied ‘Kan ik iets voor je doen’ gezongen door Corneel Kremer. Signy Blok deed het openingswoord en benoemde o.a. dat we meer met elkaar verbonden zijn door één gemeenschappelijk doen: corona geen kans geven. Hilda Oostenbrink sprak over gemis van je kind(eren) tijdens corona. Het samenzijn bij een herinnering, een knuffel of een arm om je heen. Het kan nu niet door de maatregelen. Maar hoe de verbondenheid via de livestream toch steun geeft en het wat dragelijker maakt. Om 19.00 uur precies, terwijl de kerkklokken luidden, werden de namen opgenoemd en de kaarsjes aangestoken.  Ook staken we de kaarsjes aan voor de kinderen waarvan geen namen genoemd werden.

Warme reacties

Ondanks de lege kerk, kijkt de organisatie van Wereldlichtjesdag Noord-Groningen terug op een troostvolle herdenking door tientallen warme reacties.

Bekijk ook

de kantoorhonden van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

de kantoorhonden van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

WOEF! 🐶 Wij zijn Frey en Koda, kantoorhonden van Arjen en Iris aan de Herman Colleniuslaan 3 in Uithuizen. 
Lees meer..
 
Uitvaartzorg van Stad tot Wad start met serviceovereenkomsten

Uitvaartzorg van Stad tot Wad start met serviceovereenkomsten

  Uitvaartzorg van Stad tot Wad is sinds augustus 2022 gestart met serviceovereenkomsten voor de voormalige leden van uitvaartvereniging Willibrord. Door de opheffing van de uitvaartvereniging dreigde de uitvaartzorg zoals die er jare…
Lees meer..
 
Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Nieuwe rouwauto voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad is vrijdag 13 mei een nieuwe rouwauto afgeleverd. In het bijzijn van vrijwel het hele team werd de sleutel overhandigd. Met deze duurzame hybride auto kan de uitvaartverzorger met eigen opgewekte stroom de …
Lees meer..