Terug naar Actueel

Uitvaartzorg van Stad tot Wad gewaardeerd met een 9,4

Gepubliceerd op:

Uitvaartzorg van Stad tot Wad is in 2020 door nabestaanden gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 9,4. Nabestaanden krijgen na de uitvaart een enquête over de dienstverlening en de vraag hier cijfers voor te willen geven. Het klanttevredenheidsonderzoek is een onderdeel van het Keurmerk Uitvaartzorg, waar de uitvaartverzorger sinds 2007 houder van is.

Hoogste cijfer

Het klanttevredenheidsonderzoek kan anoniem worden ingevuld. Nabestaanden geven hierin hun mening over o.a. het verloop van de afscheidsplechtigheid, de verzorging van de overledene en over de dragersgroep. Ook wordt bijvoorbeeld het rouwdrukwerk, de keuze in kisten en de rouwauto met chauffeur getoetst. Vrijwel alle onderdelen voert Uitvaartzorg van Stad tot Wad in eigen beheer uit. 88% van de nabestaanden heeft de enquête ingevuld en teruggestuurd. Alhoewel de dienstverlening van de uitvaartverzorger ieder jaar met een cijfer hoger dan een 9 is beoordeeld, was het aantal terugontvangen enquêteformulieren en het gemiddelde cijfer niet eerder zo hoog als in het afgelopen jaar.

Veel reacties

“Elke uitvaart krijgt onze volledige aandacht en toewijding, zodat nabestaanden terug kunnen kijken op een goed afscheid. We zijn blij dat onze zorg gewaardeerd wordt” vertelt Ebel Kremer. “We zijn trots op dit cijfer dat door de inzet en betrokkenheid van het volledige team mogelijk wordt gemaakt. Maar het belangrijkste is voor ons de dankbaarheid van nabestaanden.” vult Arjen Kremer zijn vader aan. Nabestaanden benoemen in hun reacties dat de begeleiding van Uitvaartzorg van Stad tot Wad als positief is ervaren, dat er aandacht en een luisterend oor was. Ook komen woorden als warm, respect, professioneel en betrouwbaar naar voren.

Coronamaatregelen

Ook voor uitvaarten geldt dat rekening gehouden moet worden met coronamaatregelen. In het afgelopen jaar kon slechts een klein gezelschap het afscheid bijwonen. Sommige nabestaanden misten daardoor op dat moment familie en vrienden om hun verdriet mee te kunnen delen. Daarom biedt Uitvaartzorg van Stad tot Wad sinds de coronamaatregelen de mogelijkheid om via livestream het afscheid mee te kunnen beleven. Of om via een herdenkingsplek met de nabestaanden mee te kunnen leven en herinneringen te delen. Toch waren er veel reacties dat alles ondanks de maatregelen persoonlijk en respectvol was verzorgd.

Ebel Kremer: “Het doet goed om te vernemen dat ondanks de beperkende maatregelen, nabestaanden het afscheid op die manier hebben ervaren. Een goed afscheid is immers de basis voor rouwverwerking en een waardevol afscheid maakt de pijn zachter.”

Lees hier meer verhalen van nabestaanden >>

Bekijk ook

Uitvaartzorg van Stad tot Wad geslaagd

Uitvaartzorg van Stad tot Wad geslaagd

Sinds 2007 zijn wij aangesloten bij Stichting Keurmerk Uitvaartzorg, het kwaliteitskeurmerk voor de uitvaartbranche. Elk anderhalf jaar worden wij getoetst op deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie qua kosten.
Lees meer..
 
Paulien Duin heeft certificaat uitvaartverzorger behaald

Paulien Duin heeft certificaat uitvaartverzorger behaald

Paulien Duin - van der Woude versterkt sinds december 2022 ons team bij Uitvaartzorg van Stad tot Wad.
Lees meer..
 
Nazorg is ook onze zorg

Nazorg is ook onze zorg

Uitvaartzorg van Stad tot Wad, aan Edama 8 in Uithuizen, opent op 23 september om 12.00 uur haar deuren voor de open dag. Met het thema ‘Nazorg is ook onze zorg’ willen we mensen hierover informeren en betrekken. Tijdens de open…
Lees meer..