Digitale erfenis

Iedereen heeft digitale bezittingen. Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten. Maar vooral ook om dierbare herinneringen vast te leggen, door foto’s en video’s te maken. Maar wat als iemand plotseling overlijdt? Hoe zorgt u ervoor dat deze data bewaard blijft? Onze samenwerkingspartner Digital Life Legacy kan u helpen om de digitale erfenis veilig te stellen. 

​​Toegang tot de mobiele telefoon of tablet

Mobiele telefoons en tablets zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken ze om te bellen, mailen, te betalen en voor het maken van foto’s en video’s. Daarnaast is de mobiel een verificatiemiddel om in te loggen bij overheidsdiensten, internetbankieren en andere online diensten. Na het overlijden, is de mobiel dus een bron van herinneringen en praktische informatie. Daarom is het niet alleen fijn als u hier als nabestaande toegang toe hebt, maar misschien zelfs noodzakelijk. 

"Toegang tot de telefoon van een overleden persoon kan voor nabestaanden van onschatbare waarde zijn."
Sander van der Meer - expert Digitale Nalatenschap

Dit kunnen wij voor u betekenen

Uitvaartzorg van Stad tot Wad helpt u toegang te krijgen tot de digitale erfenis van uw dierbare Fabrikanten en leveranciers zullen u geen toegang geven tot apparaten en accounts. Als u zelf probeert toegang te krijgen, dan kan het zijn dat de inhoud volledig wordt verwijderd of dat het account geblokkeerd wordt. Daarom werken we samen met Digital Life Legacy. Zij maken apparaten op een legale manier toegankelijk, zonder dat er informatie verloren gaat.

Zo werkt het

Heeft u hulp nodig met het veiligstellen van de digitale erfenis? Dan zullen wij u in contact brengen met Digital Life Legacy. Zij nemen de mogelijkheden en kosten vervolgens met u door. Let op: de dienstverlening is uitsluitend bedoeld voor aantoonbare erfgenamen. 

Ik wil hulp met de digitale erfenis  >>

Extra tips voor de digitale erfenis

  • Laat het telefoonnummer minimaal zes maanden doorlopen om alles af te wikkelen. Het mobiele nummer is nodig voor eventuele tweestapsverificatie, zoals DigiD.

  • Houd er rekening mee dat de profielfoto en chats op WhatsApp na verloop van tijd zullen verdwijnen. Maak zo snel mogelijk een back-up naar de computer. 

  • Zoek via Google op het telefoonnummer en/of e-mailadres van uw dierbare. Dan ziet u waar deze gegevens vermeld staan (en kunt u deze laten verwijderen). 

  • Zorg bij het afgeven of verkopen van bijv. een telefoon dat de persoonsgegevens goed verwijderd zijn. Zo voorkomt u dat er misbruik van kan worden gemaakt.  

 

Nabestaanden vertellen

Mooi en waardig afscheid

Mooi en waardig afscheid

Bedankt dat jullie met ons alles zo mooi en netjes hebben geregeld voor mam haar uitvaart. Ook Fieneke en de spreekster,…
Lees meer..
 
Alles naar wens

Alles naar wens

Onze dank voor de warme en goede zorg voor de uitvaart van mijn man. Alles was naar onze wens geregeld, zoals hij het ha…
Lees meer..
 
uitvaart