Toegewijd team

Afhankelijk van uw wensen en het verwachte aantal aanwezigen bij de uitvaart, bestaat het team gewoonlijk uit de uitvaartverzorger, chauffeur, gastdame en/of gastheer, de dragersgroep (vaak alleen bij een begrafenis) en de spreekster. Allemaal helpende en zorgende handen, waarbij de uitvaartverzorger het aanspreekpunt is. Hij of zij ziet erop toe dat de dag precies verloopt zoals met u en alle andere partijen is afgesproken.

Veiligheid

Het team dat u bijstaat op de dag van de uitvaart zorgt er onder andere voor dat u veilig kunt oversteken als de rouwstoet naar de begraafplaats gaat. En als er veel gasten verwacht worden, krijgen zij aanwijzingen bij aankomst op de uitvaartlocatie. Zo kan er vlot en veilig geparkeerd worden en zal de plechtigheid op het afgesproken tijdstip beginnen.

Dragersgroep

Het is een plechtig en emotioneel moment als de kist met de overledene wordt binnengebracht of naar de laatste rustplaats wordt gedragen. Als de familie de kist zelf draagt is het persoonlijk, maar niet iedereen kan of wil dit zelf doen. Daarom kunt u een beroep doen op onze professionele dragers, die deze taak integer en in stijl voor u uitvoeren.

Hulp met de afscheidswoorden

Spreken in het openbaar kan moeilijk zijn, al helemaal als u afscheid neemt van één van uw dierbaren. Daarom kan professioneel spreekster Signy Blokhuis te hulp schieten. Zij komt van tevoren bij u langs om uitgebreid over uw dierbare te praten. Vervolgens werkt zij het levensverhaal van uw dierbare uit, tot het helemaal naar wens is. Tijdens de uitvaartplechtigheid zal zij de afscheidswoorden namens u uitspreken.

'Bij een goed afscheid horen troostende woorden'

Rouwvervoer

de blauwe en zwarte rouwauto van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Voor het rouwvervoer hebben we twee auto’s beschikbaar: een donkerblauwe Mercedes en een zwarte Ford Crown Victoria. Beide auto’s hebben een relatief kleine draaicirkel en kunnen daardoor smalle toegangspaden oprijden. Het bijzondere aan de Ford is dat deze aan de buitenkant de mogelijkheid heeft om rouwbloemen aan te hangen. Van deze auto rijden er slechts een paar in Nederland.

Groene duurzame rouwwagen de duurzame hybride rouwwagen van Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Meegaan in de veranderingen, vergroenen en verduurzamen vindt Uitvaartzorg van Stad tot Wad belangrijk. Met de aanschaf van de hybride Chrysler zijn we dan ook erg blij. Al het rouwvervoer op de dag van de uitvaart kan met deze auto worden gereden op de met onze zonnepanelen opgewekte elektriciteit. Naast het feit dat de rouwwagen milieuvriendelijk is, is hij ook nog eens stijlvol, van alle moderne snufjes voorzien en fluisterstil.

 Rouwvervoer & milieu

Uit onderzoek blijkt dat rouwvervoer het meest belastende is van de gehele uitvaart. Het gaat hierbij niet om het vervoer van de overledene, maar om de kilometers die genodigden moeten maken om de uitvaart bij te wonen. Het helpt als de plechtigheid en het samenzijn op dezelfde plaats gehouden wordt. Dat zorgt voor minder kilometers.

De loopkoets

de loopkoets van Uitvaartzorg van Stad tot Wad. In een ongedwongen sfeer op weg naar de begraafplaats. De foto heeft op niemand persoonlijk betrekking.

Voor rouwvervoer over een korte afstand is onze loopkoets een goed alternatief. De loopkoets wordt voortbewogen door de nabestaanden zelf of door onze dragers. Dit alternatieve vervoer heeft geen uitstoot en bij fabricage minder invloed op het milieu.

Voor alle zekerheid: een huisoppas

Een rouwadvertentie is bedoeld om andere mensen te laten weten dat iemand is overleden. Helaas zien sommige inbrekers het als een aankondiging dat uw huis onbewaakt zal zijn. Om te voorkomen dat inbrekers misbruik maken van de situatie, kan één van onze medewerkers op uw huis passen. Een andere mogelijkheid is om uw eigen adres onvermeld te laten en het adres van Uitvaartzorg van Stad tot Wad als correspondentieadres te vermelden.

 

Veelgestelde vragen


Veel gestelde vragen

Toegewijd team

Wat is de rol van de uitvaartverzorger op de dag van de uitvaart?

De kist op de schouders. Heeft dat ook een betekenis?

Hoe geeft de uitvaartspreekster invulling aan de toespraak?

Kan de spreekster alleen helpen bij het schrijven van de toespraak, zonder dat ze deze houdt?

Mag iemand van de nabestaanden meerijden met de rouwauto?

Welke regels zijn er voor een rouwstoet?

Nabestaanden vertellen

Menselijke benadering

Menselijke benadering

Met een goed gevoel kijken we terug op de samenwerking met uitvaartzorg van Stad tot Wad. Hun professionele én me…
Lees meer..
 
Betrokken, persoonlijk en professioneel

Betrokken, persoonlijk en professioneel

Altijd vriendelijk en bereikbaar. Wij hebben de betrokkenheid van 'Stad tot Wad' ervaren als persoonlijk en professionee…
Lees meer..
 
uitvaart