Zorg na de uitvaart

Ook als de begrafenis of crematie voorbij is geven we steun en begeleiding. Als service bieden we nabestaandenzorg, die u helpt om financiële zaken op een rij te zetten. Zodat zorg over de toekomst weggenomen wordt en u aan rouw toekomt.

Nagesprek

Enkele weken na de uitvaart komen we persoonlijk bij u langs om te bespreken hoe u de uitvaart ervaren heeft. Tijdens het gesprek vragen we of we nog iets voor u kunnen doen. Zo kunnen we dankbetuigingskaartjes voor u maken of een bedankadvertentie plaatsen. Daarnaast adviseren we u waar nodig over assieraden en urnen. Als uw dierbare is begraven, dan nemen wij na een half jaar contact met u op over de keuzes voor de gedenksteen.

De belangrijkste vraag tijdens het nagesprek is echter hoe het met u gaat. Mocht u behoefte hebben aan emotionele steun, dan brengen we u in contact met een rouwhulpverlener. Hij of zij kan u helpen om de moeilijke periode wat draaglijker te maken. Ook kunt u boeken van ons lenen over het rouwproces.

Extra ondersteuning Max Leffring van NabestaandenZorg

Wij zorgen dat de organisatie NabestaandenZorg enkele dagen na de uitvaart contact met u opneemt om een afspraak bij u thuis te maken. NabestaandenZorg richt zich volledig op administratieve en financiële zaken, niet op emotionele begeleiding. Sommige nabestaanden vragen ons om nog vóór de dag van de uitvaart een gesprek te regelen.

Deze service van ons bestaat uit één gesprek bij u thuis en een jaar lang hulp via telefoon of e-mail. Als u graag uitgebreidere ondersteuning wilt dan door ons wordt aangeboden, kunt u hierover zelf met Nabestaandenzorg afspraken maken tijdens het gesprek bij u thuis of wat later, op een moment dat u beter past.

NabestaandenZorg in het kort:


Om u een beeld te geven over de manier van werken van NabestaandenZorg is ook een filmpje gemaakt. In dit filmpje wordt een gesprek met een nabestaande nagebootst.

 

 

 

Nabestaanden vertellen

Fijne mensen

Fijne mensen

Ik kan niet anders zeggen: goed geregeld! Allemaal fijne mensen, dank jullie wel!
Lees meer..
 
Kundig en begripvol

Kundig en begripvol

Ik ben ontzettend tevreden hoe alles is verlopen. Zo kundig en begripvol was Fieneke! Ik zal als het aan de orde komt ec…
Lees meer..
 
uitvaart