Uitvaart in huiselijke sfeer

Wilt u het liefst afscheid nemen in uw eigen, vertrouwde omgeving? Dan kunt u kiezen voor een uitvaart in huiselijke sfeer, die in besloten kring plaatsvindt. Hiermee legt u de nadruk op het onder elkaar zijn in een ongedwongen sfeer.  

Bekijk voorbeeld en kosten  >>  Maatregelen rondom coronavirus >>

Thuis, in kamer, schuur of tuin

In kleine kring wordt de plechtigheid thuis gehouden. Dat kan in de kamer, schuur of tuin zijn. Voor de aankleding van tuin of schuur hebben wij onder andere witte klapstoeltjes beschikbaar.

Opbaren

Bij een uitvaart in huiselijke sfeer is de opbaring vrijwel altijd thuis. Met behulp van onze rouwschermen, vloerkleden en koeling veranderen we een ruimte, zoals de schuur, in een een complete rouwkamer.

Begraven en cremeren In kleine kring met de loopkoets op weg naar de begraafplaats. De foto heeft op niemand persoonlijk betrekking.

Een uitvaart in huiselijke sfeer kan zowel bij een begrafenis als een crematie gehouden worden.

Begrafenis in huiselijke sfeer

In kleine kring wordt de plechtigheid thuis gehouden, waarna de begrafenis in gezamenlijkheid plaatsvindt. Na de begrafenis komt men weer samen in het huis waar de plechtigheid ook plaatsvond.

Crematie in huiselijke sfeer

Er zijn twee mogelijkheden voor de plechtigheid. De eerste mogelijkheid is thuis. Bij het uitdragen van de kist uit de woning kan afscheid genomen worden, bijvoorbeeld door een erehaag te vormen. Daarna rijdt de rouwauto weg en vindt de crematie in stilte plaats, zonder aanwezigheid van familie. De tweede mogelijkheid is een plechtigheid in de familieaula van het crematorium. Door de beslotenheid van deze aula kan er eenzelfde intieme sfeer zijn als bij een uitvaart thuis.

Uitvaartkist Snelgersma

De kist die het meest gekozen wordt bij deze uitvaart is onze kist Snelgersma. Dit is een eenvoudige kist van onbehandeld populier. Deze kist is geschikt om op te tekenen of te schilderen. De kist heeft 8 houten handgrepen, maar u kunt ook voor touwgrepen kiezen.

eco-kist Snelgersma, van onbehandeld populier en bekleed met katoen

Rouwbloemen rouwstukje Ocean, op hout gezet, totaal 70 cm groot

Meestal wordt gekozen voor een klein rouwstuk, zoals de Ocean van totaal 70 cm groot, dat gemaakt is van voornamelijk witte bloemen, op oud hout.

Rouwkaarten en advertentie

Wanneer de uitvaart in besloten kring wordt gehouden, adviseren we vaak om twee soorten rouwkaarten te versturen: één met uitnodiging voor de uitvaart en één met een kennisgeving van het overlijden en de mededeling dat de uitvaart in kleine kring plaatsvindt. We gebruiken de tekst van de kennisgeving om een advertentie op te maken.

 

Nabestaanden vertellen

Laatste waardevolle eerbetoon

Laatste waardevolle eerbetoon

Uiterst tevreden over de begeleiding en goede zorgen rondom de uitvaart van mijn moeder. Veel zorgen uit handen genomen …
Lees meer..
 
Arjen is een zeer plezierig persoon om mee samen te werken

Arjen is een zeer plezierig persoon om mee samen te werken

Wat een fijne samenwerking! Arjen is met zijn goede kennis van zaken en zeer sociaal gedrag, de rust zelve en daarom een…
Lees meer..
 
uitvaart