Uitvaart in huiselijke sfeer

Wilt u het liefst afscheid nemen in uw eigen, vertrouwde omgeving? Dan kunt u kiezen voor een uitvaart in huiselijke sfeer, die in besloten kring plaatsvindt. Hiermee legt u de nadruk op het onder elkaar zijn in een ongedwongen sfeer.  

Bekijk voorbeeld en kosten  >>  

Thuis, in kamer, schuur of tuin

In kleine kring wordt de plechtigheid thuis gehouden. Dat kan in de kamer, schuur of tuin zijn. Voor de aankleding van tuin of schuur hebben wij onder andere witte klapstoeltjes beschikbaar.

Opbaren

Bij een uitvaart in huiselijke sfeer is de opbaring vrijwel altijd thuis. Met behulp van onze rouwschermen, vloerkleden en koeling veranderen we een ruimte, zoals de schuur, in een een complete rouwkamer.

Begraven en cremeren In kleine kring met de loopkoets op weg naar de begraafplaats. De foto heeft op niemand persoonlijk betrekking.

Een uitvaart in huiselijke sfeer kan zowel bij een begrafenis als een crematie gehouden worden.

Begrafenis in huiselijke sfeer

In kleine kring wordt de plechtigheid thuis gehouden, waarna de begrafenis in gezamenlijkheid plaatsvindt. Na de begrafenis komt men weer samen in het huis waar de plechtigheid ook plaatsvond.

Crematie in huiselijke sfeer

Er zijn twee mogelijkheden voor de plechtigheid. De eerste mogelijkheid is thuis. Bij het uitdragen van de kist uit de woning kan afscheid genomen worden, bijvoorbeeld door een erehaag te vormen. Daarna rijdt de rouwauto weg en vindt de crematie in stilte plaats, zonder aanwezigheid van familie. De tweede mogelijkheid is een plechtigheid in de familieaula van het crematorium. Door de beslotenheid van deze aula kan er eenzelfde intieme sfeer zijn als bij een uitvaart thuis.

Uitvaartkist Snelgersma

De kist die het meest gekozen wordt bij deze uitvaart is onze kist Snelgersma. Dit is een eenvoudige kist van onbehandeld populier. Deze kist is geschikt om op te tekenen of te schilderen. De kist heeft 8 houten handgrepen, maar u kunt ook voor touwgrepen kiezen.

eco-kist Snelgersma, van onbehandeld populier en bekleed met katoen

Rouwbloemen rouwboeket van 70 cm

Meestal wordt gekozen voor een wat kleiner rouwstuk uit ons bloemenboek, zoals dit legboeket van 70 cm groot uit het bloementhema Regenboog der Herinneringen.

Rouwkaarten en advertentie

Wanneer de uitvaart in besloten kring wordt gehouden, adviseren we vaak om twee soorten rouwkaarten te versturen: één met uitnodiging voor de uitvaart en één met een kennisgeving van het overlijden en de mededeling dat de uitvaart in kleine kring plaatsvindt. We gebruiken de tekst van de kennisgeving om een advertentie op te maken.

 

Nabestaanden vertellen

Menselijke benadering

Menselijke benadering

Met een goed gevoel kijken we terug op de samenwerking met uitvaartzorg van Stad tot Wad. Hun professionele én me…
Lees meer..
 
Betrokken, persoonlijk en professioneel

Betrokken, persoonlijk en professioneel

Altijd vriendelijk en bereikbaar. Wij hebben de betrokkenheid van 'Stad tot Wad' ervaren als persoonlijk en professionee…
Lees meer..
 
uitvaart