Kinderuitvaart

Een kind verliezen is waarschijnlijk het ergste dat je als ouder kan overkomen. Je eigen kind niet zien opgroeien, dat is haast niet te bevatten en ongelooflijk pijnlijk. Ook voor eventuele zusjes en broertjes heeft het grote gevolgen. En voor (over)grootouders is het verdriet eveneens enorm. De dood van een kind verandert alles, voor altijd. Een goed afscheid is voor deze families daarom nóg belangrijker, omdat die ene lege plek altijd pijnlijk aanwezig zal zijn.

Stapje voor stapje

Bij het overlijden van een kind(je) of jongere nemen we de ouders stap voor stap mee. Elke dag bespreken we wat er moet gebeuren en welke keuzes er zijn. Vaak nemen we de ouders zelfs letterlijk mee, bijvoorbeeld naar de begraafplaats, om zich alvast voor te kunnen bereiden op de dag van de kinderuitvaart.

Afscheid nemen van een kind

Er zijn veel manieren om invulling te geven aan de kinderuitvaart. Het afscheid kan bijvoorbeeld plaatsvinden op een bijzondere locatie, zoals het voetbalveld waar je kind altijd trainde of wedstrijden speelde. Daarnaast zijn er uitvaartkisten die je nog verder kunt personaliseren. Zoals een kist van onbehandeld hout, die kan worden beschilderd door ouders, broertjes en zusjes zelf. Of gespoten in de lievelingskleur van je kind(je). Samen met jullie maken we de rouwkaart die past bij de leeftijd en de leefstijl van jullie kind(je) om een passende kinderuitvaart te organiseren. We hebben een collectie speciale rouwkaarten gemaakt voor jongeren, kinderen en peuters en voor baby's / te vroeg geborenen.

Een voorbeeld: alles in roze, met hartjes

 

'De intensiteit van het verdriet bij het sterven van je kind is hetzelfde op elke leeftijd: 10 op de schaal van 10'

- een uitspraak van Manu Keirse -

 

Nabestaanden vertellen

Mooi en waardig afscheid

Mooi en waardig afscheid

Bedankt dat jullie met ons alles zo mooi en netjes hebben geregeld voor mam haar uitvaart. Ook Fieneke en de spreekster,…
Lees meer..
 
Alles naar wens

Alles naar wens

Onze dank voor de warme en goede zorg voor de uitvaart van mijn man. Alles was naar onze wens geregeld, zoals hij het ha…
Lees meer..
 
uitvaart