Kinderuitvaart

Een kind verliezen is waarschijnlijk het ergste dat je als ouder kan overkomen. Je eigen kind niet zien opgroeien, dat is haast niet te bevatten en ongelooflijk pijnlijk. Ook voor eventuele zusjes en broertjes heeft het grote gevolgen. En voor (over)grootouders is het verdriet eveneens enorm. De dood van een kind verandert alles, voor altijd. Een goed afscheid is voor deze families daarom nóg belangrijker, omdat die ene lege plek altijd pijnlijk aanwezig zal zijn.

Stapje voor stapje

Bij het overlijden van een kind(je) of jongere nemen we de ouders stap voor stap mee. Elke dag bespreken we wat er moet gebeuren en welke keuzes er zijn. Vaak nemen we de ouders zelfs letterlijk mee, bijvoorbeeld naar de begraafplaats, om zich alvast voor te kunnen bereiden op de dag van de kinderuitvaart.

Afscheid nemen van een kind

Er zijn veel manieren om invulling te geven aan de kinderuitvaart. Het afscheid kan bijvoorbeeld plaatsvinden op een bijzondere locatie, zoals het voetbalveld waar je kind altijd trainde of wedstrijden speelde. Daarnaast zijn er uitvaartkisten die je nog verder kunt personaliseren. Zoals een kist van onbehandeld hout, die kan worden beschilderd door ouders, broertjes en zusjes zelf. Of gespoten in de lievelingskleur van je kind(je). Samen met jullie maken we de rouwkaart die past bij de leeftijd en de leefstijl van jullie kind(je) om een passende kinderuitvaart te organiseren. We hebben een collectie speciale rouwkaarten gemaakt voor jongeren, kinderen, peuters en baby's / te vroeg geborenen.

Een voorbeeld: alles in roze, met hartjes

'De intensiteit van het verdriet bij het sterven van je kind is hetzelfde op elke leeftijd: 10 op de schaal van 10'

- een uitspraak van Manu Keirse -

Baby’s en te vroeg geborenen uitvaartbenodigdheden voor een kinderuitvaart

Niets is aangrijpender dan geboorte en dood, het begin en het einde van het leven. Als een kindje vóór de geboorte, tijdens de bevalling of kort daarna overlijdt, vallen deze twee gebeurtenissen samen. Verwachtingen over de toekomst zijn zo maar opeens verloren en in plaats van te kunnen genieten van het nieuwe leven, moet er afscheid genomen worden.

Over de verzorging

Voor de verzorging van kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak erna zijn overleden, werken we samen met Monique van Mil van ‘Memory Overledenenzorg’. Zij geeft de kindjes de extra zorg die ze nodig hebben.

Wel of geen kinderuitvaart? wit kroonkistje © van Wiegekindje  - voor een kindje van 30 cm groot - gedragen op het draagkussen

Wanneer een kindje ter wereld komt na een zwangerschap korter dan 24 weken, kunnen ouders zelf beslissen hoe ze er afscheid van willen nemen. Het is niet verplicht om een kinderuitvaart te organiseren en om het kindje aan te geven bij de burgerlijke stand, maar het mag wel. Hoe lang een zwangerschap ook heeft geduurd: ouders kunnen altijd kiezen voor een afscheid zoals zij dat willen.

Uitvaartmogelijkheden Ouders kunnen met het sterrenwagentje samen hun kindje naar het grafje brengen – met kroonkistje © van Wiegekindje, in beige met lichtblauw beertje

Bij een crematie of begrafenis kan het kindje tijdens de uitvaartplechtigheid op ons draagkussen gedragen worden. Aan het kussen zitten lange linten met belletjes, waardoor bij iedere stap een zacht gerinkel klinkt.

Bij een begrafenis kunnen ouders het kindje met het sterrenwagentje naar het grafje brengen. Het kroonkistje staat op de schoot van de grote knuffelbeer, met kleine knuffeltjes erbij.

Collectie van Wiegekindje In dezelfde stijl als het beige kroonkistje met lichtblauw beertje: herinneringsdoosje, rouwkaartje, bedankkaartje en tijdelijke grafmarkering (Wiegekindje ©)

Als jullie kiezen voor een uitvaartplechtigheid, dan kan er gebruikgemaakt worden van onze eigen collectie uitvaartbenodigdheden: Wiegekindje. De collectie is warm, zacht en lief en wordt in eigen beheer gemaakt. De kistjes en korfjes zijn er in veel maten: van heel klein tot voor een voldragen baby. Ze zijn allemaal handgemaakt. Het kroonkistje is een eigen, exclusief ontwerp.

Daarnaast maken we bijpassende rouwkaartjes, condoleancekaartjes en bedankkaartjes. Allemaal naar wens en leverbaar in 6 pasteltinten. Bijpassend zijn ook de urntjes en de herinneringsdoosjes. Deze kunnen in dezelfde kleur als het kistje geleverd worden, inclusief dezelfde versiering. Zo kan alles in dezelfde stijl gemaakt worden om een goede kinderuitvaart te realiseren.


Wil je meer informatie? Bekijk de brochure of neem vrijblijvend contact met ons op. De brochure kun je hieronder bekijken:

Nabestaanden vertellen

Steun in moeilijke periode

Steun in moeilijke periode

Bedankt voor jullie steun in deze moeilijke periode. Er werd goed geluisterd naar de wensen van onze lieve broer. Ondank…
Lees meer..
 
Een welverdiende 10!

Een welverdiende 10!

Wij waren zeer tevreden over de begeleiding van het hele proces vanaf het overlijden, de crematieplechtigheid en met nam…
Lees meer..
 
uitvaart