Traditionele uitvaart

Dit is een professionele crematie of begrafenis. U wordt volledig ontzorgd en alles is op een traditionele manier verzorgd. Met een traditionele uitvaartkist, rouwauto en dragers. En een condoleance-avond om afscheid te nemen. Een traditionele uitvaart is de meest gekozen uitvaart.

Bekijk voorbeelden en kosten  >>  

Uitvaartkisten

Vaak wordt gekozen voor een wat meer traditionele kist. Maar ook de meer hedendaagse kisten worden gekozen. Beide soorten kisten hebben een solide en stevige uitstraling.

Traditionele kist Asinga

Deze kist is gemaakt van mdf, heeft een witte kleur en een zogenaamd kroondeksel. De bekleding bestaat uit katoen, die is afgezet met koord.

Hedendaagse kist Ripperda

De kist Ripperda is gemaakt van onbehandeld naaldhout en is daardoor geschikt om op te tekenen of te schilderen. De kist heeft een zogenaamd kapdeksel, wat de kist een traditionele uitstraling geeft. Ook deze kist is bekleed met katoen en afgezet met koord.

traditionele uitvaartkist Asinga en hedendaagse uitvaartkist Ripperda

rouwstuk van 100 cm groot uit het bloementhema Laatste Zonnegroet Rouwbloemen

Voor rouwbloemen wordt bij een traditionele uitvaart vaak gekozen voor een middelgroot stuk van ongeveer 70-100 cm groot. Met een ovale of een bijzondere vorm, met ingetogen kleuren of kleurrijk: dat maakt bij een traditionele uitvaart geen verschil.

Rouwkaarten en overlijdensadvertentie

De uitvaartplechtigheid die bij een een traditionele uitvaart wordt gehouden is voor iedereen toegankelijk. Vaak worden er behoorlijk veel mensen uitgenodigd om de uitvaart bij te wonen. Het aantal kaarten dat verstuurd wordt ligt tussen 50 en 125 stuks. In de overlijdensadvertentie wordt nadrukkelijk aangegeven dat, wanneer men geen rouwkaart ontvangen heeft, de advertentie als uitnodiging kan zien.

Locatie uitvaartplechtigheid In één van de prachtige Groninger kerkjes - kist Bussema met daarop een rouwboeket van biologisch geteelde bloemen

Bij een begrafenis wordt de uitvaartplechtigheid vaak in dezelfde plaats gehouden. Dat kan in een kerk zijn, maar ook in een andere (horeca)gelegenheid. Bij een crematie kan de plechtigheid plaatsvinden in het crematorium. Na afloop is er een samenzijn en condoleance in de koffiekamer van het crematorium. Soms wordt de uitvaartplechtigheid voor genodigden in de eigen woonplaats gehouden, waarna men in in kleine, besloten kring afscheid neemt in het crematorium.

Samen naar de begraafplaats

In Noord-Groningen is het nog een goede gewoonte dat nabestaanden, genodigden en belangstellenden de rouwauto lopend volgen. Zo brengen zij de overledene samen naar de laatste rustplaats. Deze ‘wandeling in stilte’ is vaak rustgevend en maakt het hoofd leeg.

dragersgroep van Uitvaartzorg van Stad tot Wad Dragers

Bij een traditionele uitvaart wordt vaak gebruik gemaakt van onze professionele dragersgroep, die de kist ook op de schouders kunnen dragen.

Samenzijn na de uitvaart

Na de uitvaart worden de aanwezigen uitgenodigd om nog samen te komen. Er is dan ook gelegenheid om te condoleren. Meestal krijgen de aanwezigen koffie/thee met koek aangeboden en wordt de familie uitgenodigd om daarna met elkaar een broodje te eten.

Nabestaanden vertellen

Geen moment spijt gehad

Geen moment spijt gehad

Zoals ik al vermelde: Albert zei al jaren... “Als er iets gebeurt met mij, Kremer bellen.” Dat heb ik gedaan…
Lees meer..
 
Niets was raar

Niets was raar

Het was erg prettig samen werken met de medewerkers van Stad tot Wad. Niets was gek of raar. Extra tijd was goed geregel…
Lees meer..
 
uitvaart