Uitgebreide uitvaart

Een uitgebreide uitvaart is een afscheid dat volledig naar wens is samengesteld. Deze uitvaart is voor overledenen die het leven groots vierden en het afscheid ook op deze manier voor zich zagen. Ook wordt de uitgebreide uitvaart gekozen door nabestaanden die geen concessies willen doen. Er is immers maar één afscheid, dat moet perfect zijn. Ook als dat meer geld kost.

Bekijk voorbeeld en kosten  >>  

Uitvaartkisten

Bij een uitgebeide uitvaart wordt meestal voor één van de duurdere kisten uit onze collectie gekozen. Dat kan een kist zijn met een traditionele uitstraling, zoals de kist Ewsum, deze is van mahoniehout en heeft een zeer luxe bekleding. Een andere optie is Almersma, die een moderne uitstraling heeft en is uitgevoerd in zwart met rvs-draagstangen.

links: uitvaartkist Ewsum, rechts uitvaartkist Almersma

Rouwbloemen

Een groot tot kistbedekkend rouwstuk is geen uitzondering. Ons bloemenboek heeft verschillende mogelijkheden, zoals de rouwbloemen Roots. Dit stuk bedekt de kist vrijwel helemaal, is gemaakt van witte orchideeën en heeft een bijzondere afwerking.

kistbedekkende rouwbloemen Roots, op hout gemaakt, 200 cm - ook in 140 cm

 

Rouwkaarten en overlijdensadvertentie

Meestal worden er veel gasten uitgenodigd om de uitvaart bij te wonen. De uitnodiging is zowel per rouwkaart (250-300 stuks) als via advertenties, zowel in regionale en landelijke kranten. Iedereen is welkom. De rouwkaart wordt helemaal naar wens gemaakt.

Condoleance

Als er veel aanwezigen worden verwacht, sturen we vaak een condoleancekaartje met de rouwkaart mee. Dat kaartje kan men thuis invullen en bij de plechtigheid in een herinneringsdoos doen. Ook wordt er gebruikgemaakt van de Herdenkingsplek, waar online gecondoleerd kan worden.

Locatie uitvaartplechtigheid, condoleance en diner

zoete en hartige lekkernijen na afloop van de uitvaartplechtigheid, daarna een diner voor de familie

Een uitgebreide uitvaart vindt vaak plaats op een (bijzondere) locatie waar veel mensen kunnen samenkomen. Het samenzijn na de ceremonie is vaak ongedwongen en er wordt meestal gekozen om het gezelschap koffie, thee, sapjes, wijn en zoete of hartige lekkerijen aan te bieden. Na afloop van het samenzijn kan er een diner zijn voor de familie zelf. Zo’n plechtigheid, condoleance en diner kan bijvoorbeeld worden gehouden op landgoed Ekenstein bij Appingedam.

Film of foto’s van de plechtigheid

Van de plechtigheid wordt meestal een dvd-opname gemaakt, of een fotograaf maakt een rouwreportage. Soms wordt er voor beide mogelijkheden gekozen.

 

Nabestaanden vertellen

Mooi en waardig afscheid

Mooi en waardig afscheid

Bedankt dat jullie met ons alles zo mooi en netjes hebben geregeld voor mam haar uitvaart. Ook Fieneke en de spreekster,…
Lees meer..
 
Alles naar wens

Alles naar wens

Onze dank voor de warme en goede zorg voor de uitvaart van mijn man. Alles was naar onze wens geregeld, zoals hij het ha…
Lees meer..
 
uitvaart