Herdenkingsvoorwerpen

Wanneer wij een uitvaart verzorgen, reiken we een aantal mogelijkheden aan waarvan we hopen dat ze troost bieden en een beetje helpen bij de rouwverwerking. Hieronder volgt een selectie van onze herdenkingsvoorwerpen:

Troostengeltje een troostengeltje wordt opgespeld

Het troostengeltje staat voor verbondenheid: voor de één betekent het dat de overledene, ondanks de dood, altijd met hem/haar mee zal gaan. Voor de ander symboliseert het dat de overledene altijd in zijn/haar gedachten of hart zal zijn. Het engeltje wordt links, boven het hart, gedragen.

Rouwbandje rouw armbandjes

Rouwbandjes zijn armbandjes met daarop een tekst ter nagedachtenis. We geven ze vaak aan kinderen, die bijvoorbeeld één van hun ouders zijn verloren. Het zijn witte armbandjes waarop de tekst staat ‘Ik zal je nooit vergeten’.

Troostpopje troostpopje op kroonkistje van Wiegekindje

Als er een kindje is overleden geven wij het kindje zelf altijd een troostpopje mee. En als er broertjes of zusjes zijn mogen zij ook een troostpopje uitzoeken. Zo hebben ze een tastbare herinnering aan hun overleden broertje of zusje.

Windlichtje windlichtjes maken

Een eigen windlichtje maken is een hele speciale manier van herdenken. Het helpt vooral kinderen bij het verwerken van het verlies. Het windlichtje geven we als pakketje en kan heel eenvoudig in elkaar gezet worden. De doorschijnende velletjes kalkpapier kunnen ingekleurd worden met viltstiften. En met een LED-lampje er in kan het veilig branden.

De tekenkist

Zo noemen wij de kisten van onbehandeld hout uit onze collectie. Zoals de naam doet vermoeden, kan er op deze kist getekend of geschilderd worden. We leveren er een houten opbergdoos met viltstiften bij. De opbergdoos heeft de vorm van een hart. Deze en andere kisten vindt u in onze collectie uitvaartkisten.

Vlindersluiting op de kist vlindersluiting in groot formaat. Er is ook een vlindersluiting in klein formaat

Een houten vlinder kan de gebruikelijke knop van een kist vervangen. De vlinder wordt vaak gebruikt door families met kinderen. Zij beschilderen één (of meerdere) vlinders voor hun overleden opa, oma, vader of moeder. Daarna draaien we deze op een zorgvuldig gekozen moment op de kist. Onbeschilderd is de vlinder overigens ook heel mooi.

Fotolijst met rouwkaart fotolijst met rouwkaart

Zodra de rouwkaart gereed is, zetten we deze in een mooie fotolijst bij de overledene. Tijdens de uitvaartplechtigheid staat de lijst in de ontvangstruimte, bij het condoleanceregister. Zo weten belangstellenden direct dat ze op de juiste locatie zijn.

Met de fotolijst willen we benadrukken dat de overledene er mocht zijn en voor zijn familie en/of vriendenkring belangrijk was.

Herinneringendoos herinnering overledene

De condoleancekaartjes met liefdevolle berichten, rouwkaarten, advertentie(s), bedankkaarten en andere rouwdrukwerken zijn onderdeel van de herinnering aan uw dierbare. U kunt de condoleancekaartjes en het rouwdrukwerk – samen met bijvoorbeeld foto’s en met de post ontvangen condoleancekaarten – bewaren in de herinneringendoos. Zo ontstaat er een doos vol troost en liefde, als bijzondere herinnering aan de overledene. Bekijk hier meer informatie.

Assieraden en urnen

Sieraden met een beetje as of vingerafdruk zijn een tastbaar aandenken Na de crematie kunt u ervoor kiezen om de as te bewaren in een urn. Ook kunt u een beetje as in een sieraad laten verwerken, zoals een halsketting. Op de pagina ‘cremeren’ komt u meer te weten over de mogelijkheden en over onze collectie.

Vingerafdruk maken

Een vingerafdruk is een tastbaar aandenken. De afdruk maken we het liefst zo snel mogelijk na het overlijden. Dit doen we digitaal en/of met een speciale pasta. De afdruk kan op verschillende manieren in en op een sieraad worden verwerkt. Hieronder ziet u een aantal van onze sieraden waarop een vingerafdruk gezet kan worden;

Wilt u meer informatie?

Ziet u een voorwerp dat u aanspreekt, voor de dag van de uitvaart of voor in de periode daarna? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan nemen we de mogelijkheden met u door.

 

Veelgestelde vragen


Veel gestelde vragen

Herdenkingsvoorwerpen

Kan ik as- en vingerafdruksieraden bij jullie komen bekijken?

Hebben jullie keuze in de herinneringsdozen?

Nabestaanden vertellen

Menselijke benadering

Menselijke benadering

Met een goed gevoel kijken we terug op de samenwerking met uitvaartzorg van Stad tot Wad. Hun professionele én me…
Lees meer..
 
Betrokken, persoonlijk en professioneel

Betrokken, persoonlijk en professioneel

Altijd vriendelijk en bereikbaar. Wij hebben de betrokkenheid van 'Stad tot Wad' ervaren als persoonlijk en professionee…
Lees meer..
 
uitvaart