Keuzevrijheid

U bent niet verplicht om te kiezen voor de uitvaartondernemer die uw uitvaartverzekering voordraagt. Bij elke uitvaartverzekering heeft u vrije keuze in de uitvaartverzorger. U kunt daarom altijd gebruikmaken van de diensten van Uitvaartzorg van Stad tot Wad, waar u ook verzekerd bent.

Bekende uitvaartverzekeringen

Waar u de verzekering ook heeft afgesloten: wij kunnen de uitvaart verzorgen. We werken daarbij samen met alle verzekeringsmaatschappijen, waaronder:

  • Ardanta (Aegon, Axent)
  • DELA
  • Lifetri (voorheen Klaverblad en Nuvema)
  • Monuta
  • Nationale Nederlanden
  • Twenthe
  • Yarden


Goed om te weten: onder de streep zijn we meestal goedkoper dan bij de uitvaartverzorger die uw verzekeraar aanbiedt. Dat komt onder andere omdat we onze kisten rechtstreeks bij de producent inkopen en we het rouwdrukwerk in eigen beheer doen. Liever het zekere voor het onzekere? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan met daarin een specificatie van de kosten.

Het bedrag dat uw verzekeraar uitkeert, hangt af van het type verzekering. In de basis zijn er twee soorten uitvaartverzekeringen: een geldverzekering en een uitvaartverzekering in natura. Daarnaast kunt u lid zijn van een uitvaartvereniging. Meer informatie over de verschillende soorten uitvaartverzekeringen en wat zij uitkeren, leest u op deze pagina.

 

Veelgestelde vragen


Veel gestelde vragen

Bestaande verzekering

Mag ik zelf een uitvaartverzorger kiezen?

Moet ik meer betalen als ik kies voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad?

Ik ben niet verzekerd. Wat nu?

Wie betaalt de uitvaart?

Waarom moet ik bijbetalen terwijl ik verzekerd ben?

Wat gebeurt er als ik onvoldoende verzekerd ben?

Nabestaanden vertellen

Mooi en waardig afscheid

Mooi en waardig afscheid

Bedankt dat jullie met ons alles zo mooi en netjes hebben geregeld voor mam haar uitvaart. Ook Fieneke en de spreekster,…
Lees meer..
 
Alles naar wens

Alles naar wens

Onze dank voor de warme en goede zorg voor de uitvaart van mijn man. Alles was naar onze wens geregeld, zoals hij het ha…
Lees meer..
 
uitvaart