Keuzevrijheid

U bent niet verplicht om te kiezen voor de uitvaartondernemer die uw uitvaartverzekering voordraagt. Bij elke uitvaartverzekering heeft u vrije keuze in de uitvaartverzorger. U kunt daarom altijd gebruikmaken van de diensten van Uitvaartzorg van Stad tot Wad, waar u ook verzekerd bent.

Bekende uitvaartverzekeringen

Waar u de verzekering ook heeft afgesloten: wij kunnen de uitvaart verzorgen. We werken daarbij samen met alle verzekeringsmaatschappijen, waaronder:

  • Ardanta (Aegon, Axent)
  • DELA
  • Lifetri (voorheen Klaverblad en Nuvema)
  • Monuta
  • Nationale Nederlanden
  • Twenthe
  • Yarden


Goed om te weten: onder de streep zijn we meestal goedkoper dan bij de uitvaartverzorger die uw verzekeraar aanbiedt. Dat komt onder andere omdat we onze kisten rechtstreeks bij de producent inkopen en we het rouwdrukwerk in eigen beheer doen. Liever het zekere voor het onzekere? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan met daarin een specificatie van de kosten.

Het bedrag dat uw verzekeraar uitkeert, hangt af van het type verzekering. In de basis zijn er twee soorten uitvaartverzekeringen: een geldverzekering en een uitvaartverzekering in natura. Daarnaast kunt u lid zijn van een uitvaartvereniging. Meer informatie over de verschillende soorten uitvaartverzekeringen en wat zij uitkeren, leest u op deze pagina.

 

Veelgestelde vragen


Veel gestelde vragen

Bestaande verzekering

Mag ik zelf een uitvaartverzorger kiezen?

Moet ik meer betalen als ik kies voor Uitvaartzorg van Stad tot Wad?

Ik ben niet verzekerd. Wat nu?

Wie betaalt de uitvaart?

Waarom moet ik bijbetalen terwijl ik verzekerd ben?

Wat gebeurt er als ik onvoldoende verzekerd ben?

Nabestaanden vertellen

Ik stond er niet alleen voor

Ik stond er niet alleen voor

Bedankt voor alle zorg en steun bij het regelen van de uitvaart van mijn oom Berend. Jullie gaven mij het gevoel dat ik …
Lees meer..
 
Alles als zeer goed ervaren

Alles als zeer goed ervaren

Wij hebben alles als zeer goed ervaren. Overal is rekening mee gehouden. 
Lees meer..
 
uitvaart