Uitvaartverzekering voor jongeren

Als kind leer je dat de dood bij het leven hoort. Soms maak je op jonge leeftijd al mee wat dat betekent. Bijvoorbeeld als een van je huisdieren overlijdt of als je afscheid moet nemen van je opa of oma. Ergens weet je wel dat ook jij op een dag zal overlijden. Dat duurt hopelijk nog heel lang! Eerst jong zijn, een studie of baan zoeken, veel vrienden en vriendinnen maken en later een eigen huis en/of gezin. 

Je leeft maar een keer - helaas soms veel te kort

Maar wat als het bij jou anders loopt? Helaas zijn er jaarlijks jongeren die overlijden, bijvoorbeeld door een verkeersongeluk, ziekte of een ander verdrietig noodlot. Familie, vrienden van school of studie, collega’s, kennissen van je ouders, de vroegere oppas: heel veel mensen zullen afscheid van jou willen nemen. Dat kost algauw €5.000,- tot €10.000,-, maar wie gaat dat betalen? 

Zelf verantwoordelijk voor de uitvaartverzekering het is verstandig om na je 18e een overlijdensverzekering af te sluiten

Als je onverwacht overlijdt en niet verzekerd bent, komen de hoge kosten van de uitvaart automatisch bij jouw ouders of andere familieleden terecht. Zij willen jou ongetwijfeld de mooiste uitvaart geven die er is, alleen moeten ze het wel kunnen betalen…
Een overlijdensverzekering dekt de kosten van een uitvaart. 

Misschien denk je: ik ben toch verzekerd via mijn ouders? Nee. Tot je 18e ben je wel meeverzekerd met de overlijdensverzekering van je ouders. Maar na je 18e ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten en betalen van deze verzekering. Het lijkt misschien overdreven om als twintiger of dertiger een verzekering af te sluiten, toch is het verstandig om het wel te doen. We leggen je uit waarom. 

De voordelen van nu al verzekeren

  • Het geeft rust om te weten dat je alles voor later alvast goed geregeld hebt.
  • Hoe jonger en gezonder je bent, hoe lager de maandelijkse premie zal zijn. 
  • De premie van de uitvaartverzekering blijft de rest van je leven laag. 
  • Met een verzekering ontzorg je jouw ouders of andere familieleden.

Wat dekt een verzekering allemaal?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten die bij een uitvaart komen kijken, het kan dan om een begrafenis of crematie gaan. Er zijn twee soorten verzekeringen, maar voor jonge mensen is het verstandig om voor een geldverzekering te kiezen: deze keert het verzekerde bedrag uit. Daarmee kunnen de kosten voor de uitvaart (grotendeels) worden betaald.

Voorbeelden van kosten zijn:

  • Kosten van een kist en bloemen
  • Kosten van rouwdrukwerk
  • Kosten van de uitvaartplechtigheid
  • Kosten van een grafsteen of urn

'Een goed geregeld afscheid betekent geen zorgen voor je nabestaanden'

Hoogte van de kosten bepalen

Het hangt er onder andere vanaf wat voor soort kist er gekozen wordt, zoals een milieuvriendelijke kist of een persoonlijke kist met bedrukking. Of het een begrafenis of crematie wordt, waar deze zal plaatsvinden en hoeveel mensen er zullen komen.

Wil je precies weten wat er allemaal nodig is voor een uitvaart die het beste bij jou past? Vul dan de keuzewijzer in. Na het beantwoorden van een aantal vragen zie je welk afscheid passend is. In het bijbehorende voorbeeld zie je welke kosten je ongeveer kan verwachten. Wil je weten welke dekking jij nodig hebt voor jouw specifieke uitvaartwensen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies. 

Wat kost een overlijdensverzekering voor jongeren? met een verzekering ontzorg je jouw ouders of andere familieleden

Een overlijdensverzekering sluit je al af vanaf een paar euro per maand. Hoe jonger je bent als je de verzekering afsluit, hoe lager de premie zal zijn. Want oude mensen lopen nu eenmaal meer risico om te overlijden, waardoor de premie bij het afsluiten hoger zal zijn. Hoe hoog de premie precies is, hangt ervan af welke dekking je nodig hebt.

Moet je nu dan al definitief weten hoe je uitvaart eruit zal komen te zien? Nee, want het is mogelijk om de verzekering tussentijds bij te stellen. Bijvoorbeeld als je wensen rondom de uitvaart veranderen. Of als de kosten voor een uitvaart door de jaren heen blijken te stijgen. 

Hulp bij het kiezen van de uitvaartverzekering

Het is logisch dat je nog niet precies weet welke uitvaartverzekering je nodig hebt. En waar je die het beste af kunt sluiten. Daarom nodigen we je uit om contact op te nemen met ons. Onze verzekeringsadviseur zal samen met jou bekijken welke verzekering het beste bij je past. 

 

Veelgestelde vragen

Nabestaanden vertellen

Menselijke benadering

Menselijke benadering

Met een goed gevoel kijken we terug op de samenwerking met uitvaartzorg van Stad tot Wad. Hun professionele én me…
Lees meer..
 
Betrokken, persoonlijk en professioneel

Betrokken, persoonlijk en professioneel

Altijd vriendelijk en bereikbaar. Wij hebben de betrokkenheid van 'Stad tot Wad' ervaren als persoonlijk en professionee…
Lees meer..
 
uitvaart