Wat keert mijn verzekering uit? 

Het bedrag dat uw verzekeraar uitkeert, hangt af van het type verzekering. In de basis zijn er twee soorten uitvaartverzekeringen: een geldverzekering en een uitvaartverzekering in natura. Daarnaast kunt u lid zijn van een uitvaartvereniging. Hieronder leest u meer over het type verzekering en dekking.

Geldverzekering

Bij een geld- of sommenverzekering wordt het verzekerde bedrag helemaal uitgekeerd. Dit type verzekering heeft geen beperkingen bij uw keuze van uitvaartverzorger. Dus als u gebruikmaakt van onze diensten, ontvangt u de volledige dekking. 

wat keert mijn verzekering uit? - Uitvaartzorg van Stad tot Wad Wist u dat u altijd voor onze diensten mag kiezen, waar en hoe u ook verzekerd bent? Meer informatie over keuzevrijheid leest u op deze pagina.

Verzekering in natura

Bij een verzekering in natura selecteert de verzekeraar de uitvaartverzorger. Wist u dat u altijd bij ons terecht kunt, ook als de uitvaartverzekeraar ons niet heeft aangewezen? Elke verzekeraar stelt namelijk een verzekerd bedrag vast, dat u bij de uitvaartverzorger van uw eigen keuze mag besteden. Als wij de uitvaart verzorgen, vertellen we wat u voor dat bedrag mag verwachten. Hebt u aanvullende wensen? Dan krijgt u een overzicht van de meerkosten. 

Kiest u toch voor de verzekeraar die de uitvaartverzekering selecteert? Houd er dan rekening mee dat aanvullende wensen altijd meerkosten met zich meebrengen. De ervaring leert dat onze tarieven lager zijn dan verzekeraars met een eigen uitvaartonderneming. En omdat we niet verbonden zijn aan een verzekeraar, geven we 100% onafhankelijk advies.

Ledenkorting bij uitvaartvereniging

Als lid van een uitvaartvereniging heeft u recht op korting wanneer u voor de aan de vereniging verbonden uitvaartverzorger kiest. Toch kunt u ervoor kiezen om de uitvaart door Uitvaartzorg van Stad tot Wad te laten verzorgen. Het bedrag dat de uitvaartvereniging uitkeert wordt dan misschien lager, maar dat wil niet zeggen dat het totale bedrag van de uitvaart hoger uitvalt. 

Vrijblijvend gesprek

Wilt u meer weten over de kosten van een uitvaart of uw (aanvullende) uitvaartverzekering? Vraag gerust een geheel vrijblijvend gesprek aan. Dan ontvangt u zo snel mogelijk een heldere, volledige uitleg. Daarmee kunt u een weloverwogen keuze maken. 

Neem direct contact met ons op >>

 

Veelgestelde vragen

Nabestaanden vertellen

Steun in moeilijke periode

Steun in moeilijke periode

Bedankt voor jullie steun in deze moeilijke periode. Er werd goed geluisterd naar de wensen van onze lieve broer. Ondank…
Lees meer..
 
Een welverdiende 10!

Een welverdiende 10!

Wij waren zeer tevreden over de begeleiding van het hele proces vanaf het overlijden, de crematieplechtigheid en met nam…
Lees meer..
 
uitvaart