Over Uitvaartzorg van Stad tot Wad Noord-Groningen

Wij behandelen u, zoals wij zelf behandeld zouden willen worden!

Familiebedrijf Uitvaartzorg van Stad tot Wad bestaat al 50 jaar. De kernwaarden zorg, aandacht en warmte zijn diep geworteld in onze dienstverlening. Wij nemen alle tijd voor nabestaanden en adviseren en begeleiden bij het maken van de keuzes.

Wij verzorgen de uitvaart voor iedereen binnen de driehoek tussen Groningen, Delfzijl en Zoutkamp - tussen Stad en Wad. Of, hoe en waar u verzekerd bent maakt niet uit, u kunt altijd van onze diensten gebruik maken. Ook als u de uitvaartplechtigheid ergens anders in het land wilt houden, maar het overlijden in onze regio heeft plaatsgevonden.

Ons team bestaat uit 10 personen en een dragersgroep, die op elkaar kunnen rekenen en bouwen. Mannen en vrouwen met passie voor dit werk, die mee kunnen voelen met overledene en nabestaanden in welke situatie dan ook.

Wij dragen een warm hart toe aan de voetbalclubs SV de Heracliden, Noordpool UFC, Kloosterburen en Warffum.

Kwaliteit gewaarborgd

Bij het regelen van een uitvaart is het van belang dat u kunt rekenen op professionele ondersteuning. Een uitvaartorganisatie die aandacht voor u heeft, deskundig is en bovenal betrouwbaar. Uitvaartzorg van Stad tot Wad is die betrokken organisatie. Onze kwaliteit wordt gewaarborgd door het SKU keurmerk. Wij zijn tevens aangesloten bij BGNU.

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU)
U wilt er toch zeker van zijn dat u kunt vertrouwen op de deskundigheid van uw uitvaartondernemer? SKU is hét kwaliteitskeurmerk voor de uitvaartbranche. SKU stelt strenge eisen aan de uitvaartzorg en toetst houders van het keurmerk eens per anderhalf jaar op onder andere deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie qua kostenbegroting. Uitvaartzorg van Stad tot Wad is vanaf 2007 trotse houder van het SKU-keurmerk.

Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU)
Net als Uitvaartzorg van Stad tot Wad, vindt BGNU het belangrijk dat nabestaanden optimaal worden begeleid in het proces van rouw en afscheid. BGNU erkent alleen leden die voldoen aan het keurmerk van de SKU en fungeert als spreekbuis voor de georganiseerde uitvaartondernemingen naar vakbonden en overheid.

Een kijkje achter de schermen

In ons kantoor aan de Kwekersweg in Uithuizen wordt de administratie gedaan, worden de rouwkaarten ontworpen en geprint en is Wiegekindje gehuisvest. In ons bedrijfspand aan de Edama in Uithuizen staan onze rouwauto's gestald, staan de uitvaartkisten overzichtelijk in rekken en staan alle uitvaartbenodigdheden van Wiegekindje klaar om verzonden te worden.

  Gebouwen & milieu

Zowel het kantoor aan de Kwekersweg als het pand aan de Edama zijn voorzien van zonnepanelen, energiezuinige verwarmingsbronnen en LED-verlichting. Daarnaast is er in 2017 in het bedrijfspand geïnvesteerd in isolatie. Het schoonhouden van gebouwen en auto’s gebeurt met milieu- en arbeidsvriendelijke producten.

Klik hier om een kijkje achter de schermen te nemen. De video geeft u een impressie wat wij voor u kunnen betekenen.

Historie Uitvaartzorg van Stad tot Wad - Ebel Kremer

Ytzen Kremer In 1968 begon Ytzen Kremer als voorganger voor de begrafenisverenigingen van Uithuizen, Zandeweer en Eppenhuizen. In die tijd was dat vooral vrijwilligerswerk, gebaseerd op de vroegere ‘noaberhulp’, en werd de uitvaartzorg naast het gewone werk verricht. Ytzen was niet helemaal onbekend met de uitvaartzorg, want zijn vader maakte destijds in zijn timmerwerkplaats uitvaartkisten. Eén van de eerste uitvaarten die Ytzen verzorgde was van burgemeester Brinkman van de gemeente Uithuizen. Ebel Kremer, de zoon van Ytzen hielp zijn vader regelmatig in het bedrijf en in 1972 behaalden zij samen het Stivu-diploma uitvaartverzorger. Ebel was toen de jongst gediplomeerde uitvaartverzorger van Nederland.

In 1996 nam Ebel Kremer de werkzaamheden van zijn vader over. Hij breidde het bedrijf uit tot Uitvaartzorg van Stad tot Wad, sloot zich aan bij de brancheorganisatie BGNU, ontving het Keurmerk Uitvaartzorg en werd lid van Requiem. Op 25 oktober 2013 nam weer zijn zoon, Arjen Kremer, het diploma Uitvaartverzorger in ontvangst. Hij is de derde generatie die in het familiebedrijf werkzaam is.

Ytzen Kremer heeft ons opgeleid met de belangrijke vuistregel:

"Begin altijd weer bij nul, behandel elke uitvaart alsof het je eerste is. Zo voorkom je dat je op de automatische piloot gaat werken".

De kernwaarden zorg, aandacht en warmte zijn diep geworteld in onze dienstverlening. Wij behandelen u, zoals wij zelf behandeld zouden willen worden!

 

 

 

 

 

 

Dragersgroep Uitvaartzorg van Stad tot Wad

van links naar rechts: Joep Schlukebir, Klaas Doornbos, Piet Wieringa, Arie van der Stelt, Klaas Kooij, Bert Rozema, Tiddo Zuidema, Tonny Postma en Roelf Haan

Medewerkers

Ebel Kremer

Functie:
 • Uitvaartverzorger RU en eigenaar

Martha Davids

Functie:
 • Eigenaar Wiegekindje

Arjen Kremer

Functie:
 • Uitvaartverzorger

Fieneke Tuininga

Functie:
 • Uitvaartleider

Monique van Mil

Functie:
 • Overledenenverzorgster

Iris Kremer

Functie:
 • Grafisch medewerker

Henk Bakker

Functie:
 • Chauffeur

Joke Bultena

Functie:
 • chauffeur en gastdame

Roelf Haan

Functie:
 • Chauffeur

Signy Blokhuis

Functie:
 • Spreekster bij de uitvaart

Albert Heidinga

Functie:
 • Financieel medewerker

Tonny Postma

Functie:
 • Relatiebeheerder

U kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen

Wilt u informatie over de uitvaart van uzelf of voor uw ouders? Hebt u hulp nodig bij het invullen van de uitvaartwensen?
Of wilt u weten wat de uitvaart kost? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uiteraard ook altijd bellen 0595 433363 / 0596 650861