Over Uitvaartzorg van Stad tot Wad

  • Betrouwbaar
  • Betrokken
  • Deskundig

Uitvaartzorg van Stad tot Wad is een familiebedrijf uit 1968. Waar het begon met pionier Ytzen Kremer, staat er nu een team van 12 gepassioneerde personen en een dragersgroep voor u klaar. We behandelen u zoals we zelf ook behandeld willen worden. Met zorg, aandacht en warmte. Maak kennis met onze visie, kwaliteit, historie en medewerkers.

Visie

Ytzen Kremer heeft ons opgeleid met een belangrijke vuistregel: “Begin altijd weer bij nul, behandel elke uitvaart alsof het je eerste is. Zo voorkom je dat je op de automatische piloot gaat werken.” Deze vuistregel houdt ons tot op de dag van vandaag scherp.

Persoonlijke begeleiding

Afscheid nemen is een proces. Daarom begeleiden we u voor, tijdens én na de uitvaart. 

Vooraf krijgt u advies en nemen wij veel praktische zaken uit handen. Op de dag van de uitvaart kunt u rekenen op een professioneel team. In de periode na de uitvaart komen we persoonlijk langs voor een nazorggesprek met praktische informatie over de financiële afwikkeling. Bovendien kunnen we u in contact brengen met hulpverleners over rouwverwerking.

Vernieuwende concepten

Een uitvaart heeft veel meer opties dan men denkt. Naast traditionele uitvaarten, verdiepen we ons telkens in nieuwe mogelijkheden. Zo boden wij als een van de eersten een basisuitvaart aan: een eenvoudige maar respectvolle begrafenis of crematie. Daarnaast zijn wij trotse eigenaar van Wiegekindje, uitvaartbenodigdheden voor kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak daarna zijn overleden. Dankzij dit soort vernieuwingen kunnen we een moderne uitvaart op maat aanbieden.

Duurzame bedrijfsvoering

We proberen onze impact op het milieu te minimaliseren. Zowel het kantoor aan de Kwekersweg als het pand aan de Edama zijn voorzien van zonnepanelen, energiezuinige verwarmingsbronnen en led-verlichting. Daarnaast is er in 2017 op Edama geïnvesteerd in isolatie, om de warmte binnen te houden. Het schoonhouden van de rouwauto’s gebeurt met milieu- en arbeidsvriendelijke producten. 

Kwaliteit

Elke uitvaart moet goed verlopen. Naast het verdriet is er geen ruimte voor onkunde, oplichting of andere teleurstellingen. Dankzij onze keurmerken weet u zeker dat het goed zit. Bovendien worden wij gewaardeerd met een 9.4 (gemiddeld).

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU)

SKU is hét kwaliteitskeurmerk voor de uitvaartbranche. Elke anderhalf jaar toetsen ze op deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie qua kosten. Wij zijn sinds 2007 trotse houder van het SKU-keurmerk

Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU)

Branchevereniging BGNU waarborgt de kwaliteit en transparantie in de uitvaartzorg. Van de aangesloten leden mag u de best mogelijke uitvaart verwachten. Net als wij, vindt BGNU het belangrijk dat nabestaanden optimaal worden begeleid in het (afscheids)proces.

Dementievriendelijke uitvaartverzorger

Steeds vaker is een nabestaande met dementie bij een uitvaart betrokken. Om hen bij afscheid en uitvaart te betrekken en familie te ontzorgen, vindt Uitvaartzorg van Stad tot Wad kennis over dementie en goede begeleiding van groot belang. In maart 2023 hebben onze uitvaartverzorgers Ebel Kremer en Paulien Duin de training hiervoor succesvol afgerond en zijn zij sindsdien gecertificeerd ‘dementievriendelijke uitvaartverzorger’.

 

 

 

 

De dragersgroep, vlnr: Joep Schlukebir, Klaas Doornbos, Piet Wieringa, Arie van der Stelt, Klaas Kooij, Bert Rozema, Tiddo Zuidema, Tonny Postma en Roelf Haan

Historie Ytzen Kremer

In 1968 begon Ytzen Kremer als voorganger voor de begrafenisverenigingen van Uithuizen, Zandeweer en Eppenhuizen. Hij maakte al op jonge leeftijd kennis met de uitvaartbranche, want zijn vader maakte uitvaartkisten in zijn timmerwerkplaats. Dat inspireerde Ytzen om aan de slag te gaan als ‘noaberhulp’, wat in die tijd vooral vrijwilligerswerk was. Eén van de eerste uitvaarten die Ytzen verzorgde was die van burgemeester Brinkman (gemeente Uithuizen). 

In die periode kreeg Ytzen regelmatig hulp van zijn zoon Ebel Kremer. In 1972 behaalden zij beiden het Stivu-diploma uitvaartverzorger. Met z’n net 17 jaar, was Ebel de jongste gediplomeerde uitvaartverzorger van Nederland. In 1996 nam hij het bedrijf over en breidde het uit tot Uitvaartzorg van Stad tot Wad. Ook sloot hij zich aan bij de BGNU en ontving het Keurmerk Uitvaartzorg van de SKU.

In 2013 nam Ebel’s zoon, Arjen Kremer, het diploma uitvaartverzorger in ontvangst. Hij is inmiddels de derde generatie die in het familiebedrijf werkt. In mei 2021 traden Arjen en zijn vrouw Iris toe tot de VOF. Op 29 december 2023 heeft Ebel Kremer Uitvaartzorg van Stad tot Wad officieel overgedragen aan zijn zoon en schoondochter. Ebel Kremer: “Met de voortzetting van de derde generatie Kremer blijft ons familiebedrijf een vertrouwd gezicht in de regio.”

Medewerkers

Ons team bestaat uit 12 personen en een dragersgroep, die op elkaar kunnen rekenen en bouwen. Mannen en vrouwen met passie voor dit werk, die mee kunnen voelen met overledene en nabestaanden in welke situatie dan ook.

Ebel Kremer

Uitvaartverzorger RU

Arjen Kremer

Uitvaartverzorger RU

Fieneke Tuininga

Uitvaartverzorgster RU

Martha Davids

Contactpersoon Wiegekindje

Iris Kremer-Uilenberg

Officemanager

Paulien Duin

Uitvaartverzorgster i.o. & overledenen- verzorgster

Monique van Mil

Overledenen- verzorgster

Henk Bakker

Chauffeur

Roelf Haan

Chauffeur

Ilona Slagter

Chauffeur & gastdame

Tonny Postma

Relatiebeheerder & chauffeur

Signy Blokhuis

Spreekster bij de uitvaart

Nabestaanden vertellen

Menselijke benadering

Menselijke benadering

Met een goed gevoel kijken we terug op de samenwerking met uitvaartzorg van Stad tot Wad. Hun professionele én me…
Lees meer..
 
Betrokken, persoonlijk en professioneel

Betrokken, persoonlijk en professioneel

Altijd vriendelijk en bereikbaar. Wij hebben de betrokkenheid van 'Stad tot Wad' ervaren als persoonlijk en professionee…
Lees meer..
 
uitvaart