Rouwbloemen

Bij een uitvaart worden vaak bloemen op en rond de kist gelegd. Deze bloemen worden rouwbloemen genoemd. Ze geven uitdrukking aan dankbaarheid, verdriet en liefde. En ze tonen betrokkenheid en geven troost aan de nabestaanden. Met bloemen kunt u op een gepaste wijze afscheid nemen van de overledene of condoleances overbrengen aan de familie.

Uitgebreide keuze

Samen met onze bloemist bieden we een uitgebreide keuze aan rouwarrangementen. De bloemist waar wij mee samenwerken staat voor vakmanschap, persoonlijke aandacht en kent onze lokale omgeving. Kwaliteit en creativiteit staan bij haar voorop. Rekening houdend met het jaargetijde, worden de rouwstukken volledig naar wens gemaakt.

Voorbeelden van rouwbloemen

Hieronder een paar voorbeelden van biedermeiers uit een aantal van de vele bloementhema's die er zijn. Ieder thema bestaat uit bij elkaar passende rouwarrangementen in verschillende vormen en maten. Meer rouwbloemen en de andere bloementhema's vindt u in ons bloemenboek.

 Rouwbloemen & milieu

Er zijn een paar manieren om de impact op het milieu te beperken als het aankomt op rouwbloemen. Koop bijvoorbeeld seizoensgebonden bloemen die weinig gif en energie nodig hebben tijdens hun groei. Denk hierbij aan anjers, alstroemeria’s, fresia’s en gerbera’s. 

Schoon geteelde bloemen

Naast een ‘gewone’ bloemenleverancier werken we ook samen met een bloemenkweker uit onze omgeving, die seizoensbloemen teelt, zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest te gebruiken. Hier kunt u kiezen uit de bloemen die op dat moment groeien, die vervolgens door onze vaste bloemist tot een rouwboeket worden gemaakt.

Wilt u schoon geteelde seizoensbloemen? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

 

Veelgestelde vragen


Veel gestelde vragen

Rouwbloemen

Heeft de kleur van de bloemen ook een betekenis?

Ik wil liever niet dat genodigden bloemen meenemen naar de uitvaart. Is er ook iets anders mogelijk?

Nabestaanden vertellen

Menselijke benadering

Menselijke benadering

Met een goed gevoel kijken we terug op de samenwerking met uitvaartzorg van Stad tot Wad. Hun professionele én me…
Lees meer..
 
Betrokken, persoonlijk en professioneel

Betrokken, persoonlijk en professioneel

Altijd vriendelijk en bereikbaar. Wij hebben de betrokkenheid van 'Stad tot Wad' ervaren als persoonlijk en professionee…
Lees meer..
 
uitvaart