Rouwdrukwerk

Of het nu gaat om een kaart bij geboorte, trouw of rouw: de meesten worden bewaard. Ze hebben emotionele waarde. Zeker voor de afzender van de kaart. Daarom moet de laatste kaart persoonlijk zijn: of het nu een traditionele of naar wens gemaakte kaart is. Daarnaast kan al het andere rouwdrukwerk in dezelfde stijl worden opgemaakt, waardoor er één geheel ontstaat.

De laatste kaart moet persoonlijk zijn

Uit onze collectie Jongeren en kinderen©: rouwkaart Rozen rood - v.l.n.r. boekje afscheidsplechtigheid, rouwkaart, advertentie en bedankkaart in dezelfde stijl - foto, teksten en lettertype zijn voorbeelden

Uitvaartzorg van Stad tot Wad beschikt over uniek en exclusief rouwdrukwerk dat door onszelf is ontwikkeld. Hierop ziet u onder andere markante gebouwen, locaties en landschappen uit het gebied tussen de stad en het wad. Daarnaast hebben we een speciale collectie voor jongeren, kinderen, baby’s en te vroeg geborenen. Uiteraard kunt u ook een keuze maken uit onze standaardselectie.

Zelf ontwerpen en drukken

Alle ontwerpen zijn gemakkelijk aan te passen met uw eigen foto’s en teksten. Of het nu om rouwkaarten of om ander drukwerk gaat. Daarnaast zorgen we ervoor dat al het rouwdrukwerk in dezelfde stijl wordt opgemaakt. Het vormgeven van het rouwdrukwerk doen we in eigen beheer en we maken gebruik van moderne printfaciliteiten. Daardoor werken we snel en flexibel.

Soorten rouwdrukwerk

  • Rouwkaarten
  • Condoleancekaartjes
  • Overlijdensadvertentie
  • Dankbetuigingskaartjes
  • Bidprentjes
  • Dankbetuigingsadvertentie
  • Liturgie
  • Omslag voor het boekje van de afscheidsplechtigheid

Een selectie van onze eigen rouwkaarten: Uit onze collectie Bloemen en dieren©. Rouwkaart Vergeet me nietje. Foto, tekst en lettertype zijn voorbeelden.

Bekijk hier een deel van de serie
Rondreis Noord-Groningen   >>

Bekijk hier een deel van de serie
Bloemen, dieren & natuur   >>

Bekijk hier de rouwkaarten voor 
jongeren en kinderen   >>

Bekijk hier de rouwkaarten voor 
(te vroeg geboren) baby's   >>

Benieuwd naar de mogelijkheden voor rouwdrukwerk? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Unieke service: condoleancekaartjes en herinneringsdoos condoleancekaartjes, passend bij rouwkaart Achter diek©

Uit ervaring blijkt dat mensen het moeilijk vinden om ter plekke een persoonlijke boodschap in het condoleanceregister te zetten. Er is niet genoeg ruimte om te schrijven wat u wilt, mensen staan te wachten of u kunt de juiste woorden niet vinden.

Daarom hebben we condoleancekaartjes bedacht, die tegelijk met de rouwkaarten worden gestuurd. Men kan er thuis - in alle rust - iets persoonlijks opschrijven en dat bij de uitvaartplechtigheid in een herinneringendoos stoppen. Voor nabestaanden zijn deze kaarten een bron van troost. Bekijk bij herdenkingsvoorwerpen de herinneringsdozen.

 Rouwdrukwerk & milieu

Bij het ontwikkelen van rouwdrukwerk houden we rekening met het milieu. We maken ons rouwdrukwerk in principe op FSC-gecertificeerd Biotop-papier: chloorvrij gebleekt, zonder optische witmakers. De bedrukking doen we zelf, dus daar komt geen (extra) transport aan te pas. Daarnaast drukken wij met LED- in plaats van lasertechnologie. De onderdelen slijten minder snel en we verbruiken minder energie. Gebruikte toners sturen wij terug naar de leverancier, zodat deze hergebruikt kunnen worden.

Online herdenkingsplek

Mocht u toch bezwaar hebben tegen het versturen van papieren rouwkaarten, dan bieden wij een alternatief. Namelijk een digitale herdenkingsplek. Hier kunnen nabestaanden op een gepaste manier het overlijden bekendmaken, herinneringen delen en condoleances in ontvangst nemen.

 

Veelgestelde vragen


Veel gestelde vragen

Rouwdrukwerk

Kan Uitvaartzorg van Stad tot Wad het rouwdrukwerk verzorgen?

Ik wil graag een eigen foto op de rouwkaart. Aan welke eisen moet de foto voldoen?

Nabestaanden vertellen

Fijne mensen

Fijne mensen

Ik kan niet anders zeggen: goed geregeld! Allemaal fijne mensen, dank jullie wel!
Lees meer..
 
Kundig en begripvol

Kundig en begripvol

Ik ben ontzettend tevreden hoe alles is verlopen. Zo kundig en begripvol was Fieneke! Ik zal als het aan de orde komt ec…
Lees meer..
 
uitvaart