Uitvaartkisten

Het kiezen van de uitvaartkist is niet alleen een praktische, maar ook een hele emotionele en persoonlijke kwestie. Daarom bieden wij een ruime collectie uitvaartkisten aan: van een traditionele kist tot een kist op maat. Elke kist hebben we de naam gegeven van een borg in de omgeving. Borgen is de Groninger naam voor kastelen en landhuizen: stevige en veilige huizen.

Een selectie van onze uitvaartkisten:

Benieuwd naar de rest van de collectie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Collectie uitvaartkisten voor jongeren en kinderen uit onze collectie: uitvaartkisten Scheltkema, met een persoonlijke opdruk

Voor de begrafenis of crematie van jongeren en kinderen, zijn er diverse uitvaartkisten en uitvaartkistjes die op hun leeftijd zijn afgestemd. Voor kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak erna zijn overleden, maken wij zelf kistjes, korfjes en kleertjes. Allemaal met een warme, zachte en lieve uitstraling. Wij bieden deze collectie aan onder de naam Wiegekindje.

Herkomst van de uitvaartkisten

De uitvaartkisten in onze collectie worden in Nederland vervaardigd. Omdat we rechtstreeks kunnen inkopen, zijn we in staat om de kisten tegen lage tarieven aan te bieden. De prijs verschilt uiteraard per kist.

 Uitvaartkist & milieu

In het algemeen wordt 70-80% van de uitvaartkisten gemaakt van spaanplaat: houtspaanders en lijm. In de lijm zit echter formaldehyde waarvan de ene deskundige zegt dat spaanplaat daardoor niet milieuvriendelijk is, terwijl een andere van mening is dat het risico te verwaarlozen is.

Andere uitvaartkisten zijn onbewerkt, zonder lijm of lak. Dat is uiteindelijk beter voor het milieu. Het grootste deel van onze collectie uitvaartkisten staat klaar in ons pand aan de Edama, zodat niet iedere kist apart door de leverancier gebracht hoeft te worden. Zo voorkomen we extra vervoersbewegingen. Overigens wordt het verpakkingsmateriaal van de uitvaartkisten na levering meegenomen door de fabrikant, zodat zij het kunnen hergebruiken.

 

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

Uitvaartkisten

Hebben jullie alle kisten uit het collectieboek op voorraad?

Kan ik ook kiezen voor een andere kist dan in het collectieboek staat?

Nabestaanden vertellen

Steun in moeilijke periode

Steun in moeilijke periode

Bedankt voor jullie steun in deze moeilijke periode. Er werd goed geluisterd naar de wensen van onze lieve broer. Ondank…
Lees meer..
 
Een welverdiende 10!

Een welverdiende 10!

Wij waren zeer tevreden over de begeleiding van het hele proces vanaf het overlijden, de crematieplechtigheid en met nam…
Lees meer..
 
uitvaart