Melden

Als iemand is overleden, moet dat op diverse plekken gemeld worden. Wie moet u in eerste instantie bellen?

Bel de huisarts

Bel bij overlijden direct de huisarts of doktersdienst. De arts zal het tijdstip van overlijden vaststellen en een officiële verklaring van overlijden afgeven. Bij overlijden in een ziekenhuis of zorginstelling zal de dienstdoende arts deze verklaring geven.

Bel Uitvaartzorg van Stad tot Wad

Neem daarna contact op met ons via 0595-433363 of 0596-650861. Dat mag meteen, maar u kunt ook eerst een moment voor uzelf nemen. Wacht niet te lang: het lichaam van de overledene moet namelijk verzorgd en opgebaard worden. Thuis of op een andere, betekenisvolle plek. Daarnaast zal de uitvaart besproken worden. Het maakt overigens niet uit of, hoe en waar u verzekerd bent. U mag zelf kiezen welke uitvaartondernemer u vraagt voor de verzorging van de uitvaart.

Wij zijn 24/7 bereikbaar
U mag ons dag en nacht bellen, ook in het weekend. Bij thuisoverlijden komen we direct langs om de laatste zorg te geven, ook ‘s nachts. Voor de verzorging van de overledene werken we samen met Monique van Mil van ‘Memory Overledenenzorg’. Zij is tevens gespecialiseerd in reconstructiebehandelingen, bijvoorbeeld als iemand na een ernstig ongeval is overleden. Wanneer u dat wilt kunt u bij de verzorging aanwezig zijn, meehelpen of het helemaal zelf doen. Als u zelf wilt verzorgen zijn wij op de achtergrond aanwezig om u te helpen en te adviseren. Met familie en vrienden wilt u het verdrietige nieuws zo snel mogelijk delen

Bel naaste familie en belangrijke vrienden

Het verdrietige nieuws wilt u zo snel mogelijk delen met de familie of vrienden die bij het organiseren van de uitvaart betrokken zullen zijn. Afhankelijk van de wensen van de overledene, zal iemand vervolgens opdracht voor de uitvaart geven. Wellicht bent u deze persoon. U zal dan de praktische zaken regelen, vaak in overleg met de andere nabestaanden. Hierbij zullen wij u ondersteunen door de mogelijkheden voor de uitvaart te laten zien, u daarbij te adviseren en te ontzorgen waar u dat wilt.

 

Tip: download de bewaarkaart
Download onze bewaarkaart met wat u moet doen bij overlijden. U krijgt een overzicht van de stappen en ziet gelijk hoe u ons kunt bereiken.

 

Veelgestelde vragen over overlijden melden


Veel gestelde vragen

Melden

Welk telefoonnummer moet ik bellen als iemand komt te overlijden?

Wat moet ik doen als iemand ’s nachts komt te overlijden?

Waarom schakel ik Uitvaartzorg van Stad tot Wad in?

Wat moet ik klaarleggen als jullie komen?

Nabestaanden vertellen

Menselijke benadering

Menselijke benadering

Met een goed gevoel kijken we terug op de samenwerking met uitvaartzorg van Stad tot Wad. Hun professionele én me…
Lees meer..
 
Betrokken, persoonlijk en professioneel

Betrokken, persoonlijk en professioneel

Altijd vriendelijk en bereikbaar. Wij hebben de betrokkenheid van 'Stad tot Wad' ervaren als persoonlijk en professionee…
Lees meer..
 
uitvaart