Uitvaart bespreken

Een persoonlijk gesprek is de eerste stap naar een goed afscheid. Onze uitvaartverzorger komt bij u langs om de uitvaart te bespreken. Hij of zij zal u helpen om de wensen te inventariseren en de uitvaart te organiseren. Dat gesprek doen we het liefst bij u thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving.

Voor het gesprek

Voordat het gesprek plaatsvindt, is het handig als u alvast wat belangrijke zaken klaarlegt. Denk hierbij aan:

  • Officiële papieren zoals het trouwboekje en/of een geldig identiteitsbewijs en de verzekeringspapieren
  •  De namen en adressen voor het versturen van de rouwkaarten
  •  Persoonlijke eigendommen die nodig zijn voor de verzorging en opbaring van de overledene. Denk hierbij aan kleding, sieraden, kunstgebit of bril

Tijdens het gesprek

De inventarisatie van de wensen, de financiële mogelijkheden en de organisatie van de uitvaart nemen we stap voor stap met u door. Het bespreken van een uitvaart kan behoorlijk zwaar zijn. Zeker als vooraf niets is vastgelegd en u op dat moment allerlei keuzes moet maken. Tijdens het gesprek geven we u goede raad en praktische tips.

Na het gesprek

Na afloop van het gesprek weet u waar u aan toe bent. De wensen over de uitvaart zijn in grote lijnen vastgelegd en u weet aan welke zaken nog een invulling moet worden gegeven.

 

Nabestaanden vertellen

Fijne mensen

Fijne mensen

Ik kan niet anders zeggen: goed geregeld! Allemaal fijne mensen, dank jullie wel!
Lees meer..
 
Kundig en begripvol

Kundig en begripvol

Ik ben ontzettend tevreden hoe alles is verlopen. Zo kundig en begripvol was Fieneke! Ik zal als het aan de orde komt ec…
Lees meer..
 
uitvaart