Wensen inventariseren

Veel mensen laten wensen na voor als ze er niet meer zijn. Zo is er vaak al nagedacht over de grootste keuze: cremeren of begraven. In sommige gevallen is de uitvaart zelfs tot in de puntjes uitgedacht. Samen met u inventariseren we de wensen en nemen deze mee bij het organiseren van de uitvaart.

Vastgelegde wensen achterhalen

Meestal zijn de wensen voor de uitvaart eenvoudig te achterhalen. De documenten liggen bijvoorbeeld op een vaste plek in huis. Waarschijnlijk is een familielid op de hoogte van de exacte plaats. Informeer daarnaast ook bij ons. Wij weten waarschijnlijk of er uitvaartwensen zijn vastgelegd.

Mogelijke wensen

Sommige mensen laten hele concrete wensen na, anderen leggen de keuzes bij hun nabestaanden neer. Hier volgt een overzicht van soorten wensen die u tegen kunt komen:

  • Welke persoon opdracht krijgt om de uitvaart te organiseren
  • Wel/niet lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap
  • Wel/geen inschrijving bij het Donorregister
  • Keuze voor begraven of cremeren
  • Het type uitvaart
  • De plaats van de opbaring
  • Andere specifieke wensen voor de uitvaart

Wat als u de wensen niet weet?

Sommige mensen laten helemaal geen wensen na. Omdat ze liever niet nadenken over de dood, of omdat ze er simpelweg nog niet aan toe waren gekomen. Hoe vervelend het ook is: u zult toch bepaalde keuzes moeten maken. Hoe pakt u dat aan?

Verplaats u samen met familie in de overledene. Hoe heeft u hem of haar leren kennen en welk afscheid past daarbij? Probeer een voorstelling te maken van zijn of haar wensen. Verdiep u daarnaast in het financiële aspect, zodat u weet welke keuzes eventueel afvallen. Uiteraard denken wij tijdens het bespreken van de uitvaart met u mee over de verschillende mogelijkheden.

'We behandelen elke uitvaart alsof het de eerste is en beginnen altijd weer bij nul'

- een belangrijke vuistregel die Ytzen Kremer ons leerde - 

 

Nabestaanden vertellen

Menselijke benadering

Menselijke benadering

Met een goed gevoel kijken we terug op de samenwerking met uitvaartzorg van Stad tot Wad. Hun professionele én me…
Lees meer..
 
Betrokken, persoonlijk en professioneel

Betrokken, persoonlijk en professioneel

Altijd vriendelijk en bereikbaar. Wij hebben de betrokkenheid van 'Stad tot Wad' ervaren als persoonlijk en professionee…
Lees meer..
 
uitvaart